שלום שמי גילה , אני עובדת מזה 6 שנים בביה״ס יסודי. ואני רוצה ללמוד עכשיו הוראה לאחר שיחתי עם מנהלת ביה״ס אמרה לי לשאול שני דברים א . אם משרד החינוך יקבל אותי בגיל כזה כמורה. ב. האם השנים שעבדתי יחשבו לי וותק . ודבר אחרון שאני צריכה את העזרה שלכם, ואני אסביר את עצמי בכמה מילים, אני עובדת כמורה כפי שאמרתי לפני, ללא בגרות ואני באמת בלי להשתחצן מלמדת מאוד ביסודיות לא מתקדמת ורצה עם החומר עד שכל התלמידים בכיתה לא הבינו את החומר הנלמד אני ממש מעולה בעבודתי, הרבה מאוד מורות עם תעודה לא משקיעות את מה שאני משקיעה . והכל בכיף ואהבה. העזרה שאני צריכה איזה אפשר ללמוד הוראה בלי לעבור מבחנים ולקבל לעשות רק עבודות כי לי יש חרדת מבחנים עוד מילדות וזה לא עובר לי אני יכולה לדעת את החומר מעולה ברגע של מבחן נעלם לי הכל מהראש . אשמח מאוד לעזרה שלכם, אל תפספסו אותי כמורה כי אני רוצה לתת את מה שאני לא קיבלתי בביה״ס . תודה
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראה ללא בגרות
שלום גילה,
בעקרון, לימודי חינוך מתאימים לכל גיל, אין שום מגבלה על גיל, הבעיה היא בד"כ של הורה עצמו שברגע שהוא בוחר להתחיל לעסוק בתחום בשלב כ"כ מאוחר צריך לדעת מראש שהיציאה שלו לפנסיה תהיה בהתאם - בגיל מאוד מבוגר. חשוב לציין כי לא כתבת בשום חלק של ההודעה שלך בת כמה את ולכן מאוד קשה לי לייעץ לגבי הלימודים ואם הם יתאימו לך אך אם את אוהבת את התחום אין סיבה שלא תנסי.
לגבי הקבלה ללימודים - יש מספר מוסדות בארץ שמקבלים ללימודים מועמדים ללא תעודת בגרות או פסיכומטרי אך הבעיה היא שאין אף מוסד לימודים שיסכים לקבל אותך למסלול ללימודי חינוך או לכל מסלול אחר ללימודי תואר ויתחייב לך שלא תצטרכי לעשות שום מבחן. למיטב ידיעתי לא קיים אף מוסד לימודים להשכלה גבוה בארץ המאפשר לימודי תואר מלא ללא מבחנים. מהניסיון שלי יכול להיות שהחרדה הזאת כבר ברה ועכשיו כשתכנסי למסלול לימודים שמעניין אותך יהיה לך יותר קל.
צירפתי עבור קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על תנאי הקבלה ללימודי חינוך במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ, ביניהם כמה שמציעים את הלימודים ללא תנאי קבלה בכלל.