שלום, יש לי תואר ראשון במדעי המחשב. ואני רוצה להיות או גננת או מורה ביסודי. מה אני צריכה ללמוד כדי ששתי האופציות יהיו פתוחות לי לבחירה? (אם יש בכלל דבר כזה). למשל אם אלמד מורה לחשבון - אז יהיו לי הרבה פטורים.. השאה אם זה תופס גם כדי להיות גננת התעודה הזו..
ובכלל אפשר תוך שנה לסיים לי מודים אם אני כבר באה עם תואר??
המון תודה!
מ
מיכל
לגבי שאלתך
הילה שלום, בעיקרון אם את מעוניינת להיות גננת אז את בעצם נכנסת למסלול של הסבה להוראה לחינוך לגיל הרך ובתחום זה לא תוכלי כמעט לבצע שימוש בתואר יחד עם זאת אם תבחרי מסלול יסודי או על יסודי אז את תכנסי למסלול של לימודי מתמטיקה, מדעים וכו' כלומר המסלול הזה יעל עלייך משמעותית ויש גם תכניות ברמת 5 יחידות לבגרות לעל יסודי, יש 2 אופציות הסבה לתואר שני להוראה Mteach המסלול קיים בלוינסקי, בית ברל ועוד מקומות ועקב תואר ראשון במדעי מחשב את תכנסי למסלול של מקצועות נדרשים במשרד החינוך ותקבלו מלגת קיום בגין כל שנת לימוד כאשר את צריכה לאחר מכן לתת בחזרה למשרד החינוך את השתלבותך במערכת בית ספרית בגין מלגת קיום, אם לבך חפץ בלימודי חינוך לגיל הרך אז המסלול משתנה כלומר את תלמדי תעודת הוראה במסלול של גיל רך אם אפשרות הרחבה להוראת כיתות א+ב ופה תואר יכול לתרום ברמה של צורך בחירת מקצוע ליבה שבו תעסקי בהוראה עצמה. מקווה שהצלחתי לענות/
נ
נועה סטרוז
הסבת אקדמאים להוראה
שלום הילה,
קיימת רק אופציה אחת למיד שמעוניינת ללמד גם יסודי וגם להיות גננת - חינוך לגיל הרך - שמציע לך את האפשרות ללמד כיתות א-ב ולהיות גננת. במידה ואת מעוניינת להשתמש במה שלמדת בתואר כדי לחסוך קורסים וכדי לקצר את המסלול שלך להסבה עדיף לך לא לבחור במסלול הזה כי בו קרוב לוודאי שתקבלי הכי פחות פטורים בהתאמה למה שלמדת לפני שניגשת להסבה. מסלול ההסבה נמשך בין שנה לשנתיים בהתאם לרקע שלך בתחום בו את מעוניינת ללמד כך שאם תבחרי באחד מהמקצועות המדעיים קרוב לוודאי שתצליחי לקצר את התהליך לשנה אך עם זאת לא תוכלי להיות גננת כך שזו צריכה להיות בחירה שלך לפי סדר עדיפויות - מה יותר חשוב לך - שהמסלול יימשך רק שנה או להיות גננת ומורה לחינוך לגיל הרך?
אני ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך בתחתית ההודעה, הם יוכלו לעזור לך עם ההתלבטות ויעניקו לך מידע נוסף על כל המסלולים מה שיעזור לך לבחור את המסלול המתאים ביותר עבורך.