שלום, שאלה חשובה מאוד עבורי, יש לי תואר בחינוך ואני עושה הסבה להוראה גיל הרך ואולי גם א-ב , בשנה השנייה. כשאסיים אם ארצה להמשיך לכיתות ג-ו , כמה עוד אצטרך להשלים לגבי הרחבת הסמכה זו על סמך הנתונים שיש לי כדי שזה לא ייארך הרבה זמן, שנה ? יותר משנה השלמות? אני שואלת את זה כי אני שוקלת אולי פשוט מראש ללכת ללמוד כיתות ג-ו . חשוב לי ביותר נתת לכם את כל הנתונים.
נ
נועה סטרוז
הרחבת הסמכה בהוראה
שלום טליה,
למיטב ידיעתי לא קיימת תכנית הרחבת הסמכה מחינוך לגיל הרך לגילאי בית הספר. במידה ותבחרי באמת ללמוד גם את כיתות א-ב יכול להיות שכן יוכלו לשלב אותך במסלול ההרחבה (אך את צריכה לבדוק זאת מול משרד החינוך) וקרוב לוודאי שההרחבה תימשך עד כשנה כמו מסלולי ההרחבה האחרים.
שוב שואלת על הרחבת ההסמכה
שאלתי אותך שאלה לגבי הרחבת ההסמכה לא נראה לי שהבנת אז אסביר שוב בהמשך לשאלה ששאלתי אותך, א-ב מגננות אני יכולה לעשות ואולי אעשה אך ההתלבטות או יותר נכון הרצון שלי הוא לכיתות יסודי (שהרי אם אני עושה א-ב, אז נשאר לי ליסודי ג-ו) ושוב שואלת ליסודי ג-ו או א-ו (זה כי אין לי מושג איך זה הולך) מגננות או מגננות +א-ב, כמה זמן ייקח לי לעשות איך הולכת פה הרחבת ההסמכה או המעבר , ההשלמה לכיתות האחרות ביסודי או איך שקוראים לזה?
נ
נועה סטרוז
הרחבת הסמכה בהוראה
שלום טליה,
אענה לך שוב כפי שכבר ציינתי - מגננות (בלי א+ב) את לא יכולה לבצע הרחבה ליסודי היות ומדובר במסלולים לא קשורים שמשרד החינוך לא בנה עבורם מסלול הרחבת הסמכה. אם תלמדי גננות וכיתות א+ב תוכלי לבצע הרחבת הסמכה שתדרוש ממך, ללא ניסיון בתחום החינוך, כ18 ש"ש במשך כמה חודשים לפחות (6-7 חודשים למיטב ידיעתי). חשוב לציין כי משך הזמן משתנה בין מוסד לימודים אחד לשני, וותק המורה ועוד. במידה ואת מעוניינת להשתלב במסלול עלייך לפנות למוסד הלימודים בו את מתעניינת ולברר האם ומתי תוכלי להשתלב במסלול.