חינוך בפן הטיפולי והפרטני - הוראה מתקנת ואבחון דידקטי
חינוך בפן הטיפולי והפרטני - הוראה מתקנת ואבחון דידקטי
חוף
1 תגובות
שלום, אני נמצאת בשנה האחרונה ללימודי חינוך מיוחד. במהלך התואר הבנתי כי אני לא רוצה לבנות מערכי שיעור ולהיות מורה מקצועית או מחנכת אלא אני מחפשת מקצוע יותר טיפולי שמשלב קשר עם תלמידים בכל הגילאים, אך קשר פרטני של "אחד על אחד" כי אני רוצה להשפיע ולקדם מבלי להתעסק בבעיות משמעת של כיתה. והגעתי עם עצמי למסקנה שהקניית אסטרטגיות למידה והיכולת לאבחן לקויות למידה זה כן משהו שאני רוצה לעשות. במשך כל התואר התחברתי מאוד לתלמידים אבל באיזשהו מקום יצאתי בתחושה שאני כנראה אהיה מתוסכלת מהמקצוע הזה כי רמת ההשקעה לא תואמת את התגובות של התלמידים ולכן התחילו מחשבות על תואר שני.. אני שואלת את עצמי (ואתכם..)האם תואר שני באבחון דידקטי ולקויות למידה אכן תואם את מה שאני רוצה לעשות או שמא אני אלמד שוב משהו שבאידיאל ובסיליבוס נשמע מעולה אך במציאות יש פער ענק בין הלימודים לחוויה בשטח..(לצערי החוויה שלי היא שלרוב מורים קצת מתוסכלים..ממש לצערי וממש לא כולם אבל בד"כ יש מעיין תחושה של מורים שנמצאים שנים במקצוע ופשוט שחוקים..ואני מפחדת להפך לכזו לאחר כמה שנים, עד כמה שכיום יש לי אנרגיות ורצון להשקיע את כל כולי!!) חקרתי את האינטרנט והבנתי פחות או יותר מה מטרת התואר השני בלקויות למידה ואבחון דידקטי אך אשמח לשמוע מה המצב בתכלס כיום. פרקטית - יש ביקוש לזה? להיות מורה מתקנת אומר בפועל להיות מורה ככל המורות בבי"ס אחד קבוע או שזה עבודה שהיא יותר כמו תרפיסטית או מרפאה בעיסוק שעוברת לפעמים בין כמה בתי ספר? יש אפשרות להיות מורה מתקנת מבלי ללמוד את זה כתואר שני? הרי גם אבחון דידקטי הבנתי שאפשר לקיים מבלי ללמוד ממש אבחון כתואר..ממה שהבנתי זהו ממש שוק פרוץ.. ולגבי אבחון דידקטי, יש אפשרות ממש כבר בסיום התואר השני כאשר יש תעודת מאבחן לאבחן בצורה עצמאית או שמא נדרשות שנים של עבודה ובניית שם ע"מ לאבחן עצמאית?.. יש אפשרות להכנס כמאבחנת מתחיל למכוני אבחון? יש לכך ביקוש או שזה קשה להכנס לאותם מכונים מכיוון שיש הרבה מאבחנים ואולי בכלל אין לזה ביקוש אלא יש המון תחרות?.. אשמח ממש גם לדעת לגבי המשכורת של מורה מאמנת ומאבחנת דידקטית..ממה שהבנתי אין קפיצה משמעותית בין שכר של מורה למורה מאמנת בעלת תואר שני,זה נכון? בקיצור, אשמח ממש לקצת סדר ברמה הפרקטית של המקצוע כי מבחינת התיאור שלו הוא נשמע לי כמו המשך מעולה לתואר הראשון אך אני רוצה להיות שלמה עם ההחלטה מכיוון שזהו תואר של שנתיים וחצי שבו לומדים 3 ימים בשבוע וזה אכן משמעותי.. תודה רבה רבה מראש!!
נ
נועה סטרוז
לימודי המשך - אבחון דידקטי והוראה מתקנת
שלום חוף,
קודם כל חשוב מאוד לציין כי לימודי אבחון דידקטי והוראה מתקנת הם ממש לא שוק פרוץ עצם העובדה שיש אפשרות ללמוד זאת גם לא תואר לא הופך את זה למקצוע "נחות" או מקצוע ש"קל" לעבור אותו או להתקבל אליו, ליהפך - תנאי הקבלה לקורס אבחון דידקטי גבוהים יותר מתנאי הקבלה למסלול תואר שני באבחון דידקטי ולקויות למידה. מבחינת עבודה - בד"כ מאבחנות דידקטיות עובדות בכמה מוסדות לימוד במקביל היות ולא מדובר בהעברת מערכי שיעור או הוראה ישירה לפי שעות קבועות. מבחינת הוראה מתקנת לרוב דווקא כן עובדים באותו מוסד לימודים אך חשוב לציין שבשני המסלולים את תידרשי לניסיון בתחום החינוך וההוראה כך שלפחות מספר שנים תצטרכי לעסוק בהוראה. שאלת גם לגבי ביקוש - אכן יש ביקוש עולה למאבחנים דידקטיים וגם לעוסקים בהוראה מתקנת (יותר לראשון מהשניים) וישנה גם את האפשרות לעסוק בתחום באופן פרטי ובכך גם יעלה השכר שלך.
היות ואת כבר בתוך עולם החינוך אך מתלבטת לגבי ההמשך אני מאוד ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה - היועצים שלנו יוכלו לסייע לך לבחור במסלול הלימודים המתאים ביותר עבורך מבלי לוותר על הדברים שבהם את רוצה לעסוק.