אני מורה מזה 8 שנים. עייפתי. אני מעוניינת לעבור לתחום פרטני - הוראה מתקנת או מאבחנת דידקטית. יש לי תואר ראשון לגיל הרך (חינוך רגיל) ובקרוב אסיים תואר שני במינהל החינוך. האם אני עומדת בקריטריונים? מה המסלול הקצר ביותר עבורי?
נ
נועה סטרוז
לימודי הוראה מתקנת ואבחון דידקטי
שלום איילת,
אחלק את התשובה שלי לשני סעיפים היות ואת מתעניינת בשני מסלולים שונים. 1. הוראה מתקנת - יש כמה מוסדות לימוד המציעים לימודי הוראה מתקנת, ביניהם: דוד ילין, מכללת אחוה, האוניברסיטה הפתוחה ובית ברל. כדי להתקבל למסלול עלייך להיות עובדת הוראה מוסמכת כך שלא תהיה לך בעיה להתקבל.
2. לימודי אבחון דידקטי - מדובר במסלול שנלמד במסגרת תואר שני או במסגרת לימודי תעודה כדי להתקבל למסלול יש להציג לפחות 3 שנות ניסיון בתחום החינוך (עם עדיפות ל-5), המלצות תעסוקתיות ולהיות בעלת תואר ראשון בתחום בחינוך או תחום המשיק לחינוך. חשוב לציין כי ללימודי התעודה מעדיפים מועמדים בעלי תואר שני כך שאת מגיעה עם יתרון גדול. את לימודי התואר ניתן למצוא במכללת לוינסקי, בית ברל, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית ועוד. לימודי התעודה מתקיימים ב מכון אלבאום, המכללה האקדמית צפת, מכללת סמינר הקיבוצים, המכללה האקדמית בוינגייט, מכללת לוינסקי לחינוך ועוד. לימודי התואר נמשכים כשנתיים ולימודי התעודה כוללים כ540 שעות לימוד שכוללות בתוכם גם כ-60 שעות סטאז'.