מיטל שלום! מזה כחודש אני בהתלבטות גדולה לגביי המשך לימודיי. סיימתי בהצטיינות יתרה תואר ראשון באונ' בן גוריון במדעי הרוח והחברה, מה הלאה? התואר הינו רב תחומי ולא ממש ממקד את המשך הדרך... חשבתי על תואר שני אך שוב במה? הרי זה לא ממקצע אותי, בדיוק כמו שהתאכזבתי מהתואר ה1. עשיתי חושבים ונראה לי שתעודת הוראה תפתח לי דלתות מה שהתואר שלי לא עושה!!! בנוסף קיימת אופציה לעשות אולי הסבה אקדמית לעבודה סוציאלית אך שיעורי ההשלמה מכניסים אותי לימי לימוד במשך כל השבוע. אני אמא ל 3 ילדים, בת 37 ויש אילוצים זו עובדה, מה שחשוב לי זה באמת לעשות את ההחלטה הנכונה והנבונה ביותר על מנת להגשים את עצמי סופסופ..בבקשה אשמח לשמוע את חוות דעתך אנא השתדלי לא להיות אמביוולנטית ולסייע לי כבר להחליט!!!. תודה מורן
מ
מיטל ווארפול
המשך לימודים
שלום מורן, תודה ששיתפת אותי. תראי, מאוד חשוב שאת חדורת מוטיבציה להמשך לימודים יחד עם זאת עלייך לשאול את עצמך שאלות כגון איזה תחום מעניין אותך יותר? איזו קבוצת גיל? האם נטייתך היא בכיוון הוראה/הדרכה או ייעוץ? או בכלל טיפול? מה עם אבחון דידקטי? איזה נסיון עבודה יש לך? לא הייתי ממליצה לך להשלים לתעודת הוראה כיוון שאין הרבה גמישות בעבודה בזכות התעודה הזו מלבד שיעורים פרטיים או מחנכת/מורה במסגרות של משרד החינוך. עדיף לשלב תואר שני וגם לימודי תעודת הוראה (מסלול לתואר שני בלקויות למידה) לימודי תעודה בתחומים אחרים יכולים לקדם אותך גם מבחינת שכר וגם במעמד. אשמח אם תוכלי לחזור אליי עם תשובות... ואפרוס בפנייך מסלולים שונים בברכה, מיטל
מ
מורן
בהמשך לתשובתך המהירה
על מנת ללמוד ייעוץ חינוכי או אבחון דידקטי עליי ללמוד לתעודת הוראה. לא ממש ברור לי למה את לא ממליצה... אשמח לשמוע ממך על לימודי תעודה רלוונטים שיוכלו לקדם אותי! תודה מורן
מ
מיטל ווארפול
לימודי המשך
שלום מורן, כדי להתקבל ללימודים כמאבחנת דידקטית עלייך להיות עם תעודת הוראה בחינוך מיוחד. דרישות הקבלה ללימודים בייעוץ חינוכי לא כוללים תעודת הוראה אך כדי לעבוד כיועצת חינוכית תצטרכי להשלים תעודת הוראה. המלצתי היא לבחור לימודים שיפתחו בפנייך כמה שיותר הזדמנויות לעבודה בכמה שפחות זמן ללימודים ולכן ציינתי כי תעודת הוראה פותחים בפנייך אפשרות להכנס לעבוד במסגרת משרד החינוך שזה קצת פחות גמיש, אם אלו נטיות ליבך לא הייתי ממליצה לך להתעלם מכך. בהצלחה מיטל