לימודי גננת שיח (גננת שילוב) - האם דרך משרד החינוך?
לימודי גננת שיח (גננת שילוב) - האם דרך משרד החינוך?
דורין
1 תגובות
שלום רב,
אני בת 41 ומתלבטת לגבי לימודים והסבת התחום המקצועי לגננת שיח. יש לי תואר ראשון בחינוך אך לא עסקתי בחינוך מעולם. רציתי לשאול: האם התפקיד הוא דרך משרד החינוך, כמו גננות האם? האם השכר מתגמל? ומה דרישות הקבלה? אודה לתשובתכם.
נ
נועה סטרוז
גננת שיח - מוסדות לימוד, תנאי קבלה ושכר
שלום דורין,
כדי להיות גננת שיח עלייך לעשות הסבה לחינוך מיוחד לגיל הרך, מדובר בכשנה של הסבה אך זה מאוד תלוי במוסד הלימודים שתבחרי. בין מוסדות הלימוד המציעים את הלימודים: מכלל תאורנים, מכללת לוינסקי, בית ברל ועוד. גננת שיח בד"כ מרוויחה שכר בסיס או קצת מעליו לשעה אך זה עלול להשתנות כתלות במקום עבודתך וברקע האקדמי שלך - ככל שיש לך יותר תארים ותעודות ויותר ניסיון בתחום השכר שלך יהיה גבוה יותר. לגבי עבודה מול משרד החינוך - בגילאים הללו, שאיתם עובדת גננת שיח, מדובר בעבודה עבור משרד החינוך. רק גננות לגילאי 0-3 עובדות במסגרות פרטיות ולא בצמוד להוראות משרד החינוך.
אני מאוד ממליצה לך לפנות ליועצי הלימודים שלנו (באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה) לקבלת מידע נוסף על המסלול, תנאי הקבלה והשכר. היות ומעולם לא עסקת בחינוך חשוב מאוד להכיר את העולם לפני שאת מתחילה ללמוד ועוברת הסבת מקצוע.