שלום, אני עובדת סוציאלית עם תואר שני בע"ס קלינית. את שני התארים סיימתי בהצטיינות. אני מעוניינת בהסבה לייעוץ חינוכי ומבינה שלשם כך אזדקק לתעודת הוראה. אין לי בעיה להתקבל לייעוץ חינוכי במקומות שונים. אך אני תוהה מה יהיה המסלול הכי קצר ונוח לעשות את תעודת ההוראה. באוניברסיטאות נאמר לי שאיני יכולה להוציא תעודת הוראה מכיוון שאין הוראה של עבודה סוציאלית בבי"ס. היכן אוכל עם התארים שלי להוציא תעודת הוראה במדעי החברה או בפסיכולוגיה (עשיתי המון קורסים בפסיכולוגיה). ומה זה ידרוש ממני מבחינת זמן ועלויות? שאלה נוספת במידה ואעשה הסבת אקדמאים לחינוך מיוחד, האם אוכל ללמד ולייעץ גם בבתי ספר רגילים? תודה! נעמה
נ
נועה סטרוז
תעודת הוראה במדעי החברה
שלום נעמה,
תעודת הוראה במדעי החברה ניתן להוציא במגוון מוסדות לימוד ברחבי הארץ, ביניהם: המכללה האקדמית גליל מערבי, אוניברסיטת תל אביב והאוניברסיטה הפתוחה. חשוב לציין כי יש כמה מוסדות לימוד לתואר שני בייעוץ חינוכי המציעים מסלול שבו ניתן במקביל ללימודים להשלים לתעודת הוראה ולא לפני הקבלה - מכללת אורנים, מכללת בית ברל ועוד. ממליצה לך לבדוק מול מוסד הלימודים בו את מתעניינת האם זה אפשרי כי זה יחסוך לך המון זמן היות והתואר עצמו נמשך שנתיים ותידרש לך עוד שנה לתעודת הוראה.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע נוסף על המסלול להוצאת תעודת הוראה במדעי החברה ולכל שאלה נוספת אני פה לרשותך.