שלום, אני בודק אפשרות ללמוד במכללה למנהל במכינה ייעודית למשפטים . יש לי תעודת בגרות עם ממוצע 85 והבנתי שאוכל להתקבל למכינה שלומדים בה קורסים המקנים נקודות זכות כך שנשמע מסלול מצוין. המידע שחסר לי מה ידוע לכם על אחוז העוברים את המכינה ? ציון מינימום ? האם זהו מסלול מומלץ ? תודה
נ
נעם - המסלול האקדמי
תשובה לאור - מכינה במשפטים
אור שלום, ראשית, זה אכן מדויק שהפתרון הנכון ביותר עבורך זה מסלול מכינת "שחקים" ללימודי משפטים, כי בעצם ניתן ללמוד כבר קורסים של שנה א' ולהתחיל את הלימודים באוקטובר הקרוב (המכינה תתקיים בין 19.06-16.09).
ציון המינימום הנדרש הינו 60 בכל אחד מהקורסים הנלמדים וציון סופי במכינה של 75 ומעלה.
אחוזי המעבר בשלב הזה פחות רלוונטים מהסיבה שההסתכלות היא רחבה יותר, על התואר עצמו ועל אחוזי המעבר בו (המכללה מדורגת במקום ה-4 בארץ אחרי 3 אוני').
כן ניתן לומר שפשוט זה לא יהיה, אבל המכללה מעניקה את הכלים האולטימטיביים בכדי שכל סטונדט במכינה יוכל לעבור אותה בהצלחה.
מידע נוסף, מפורט ואישי ניתן לקבל במעמד פגישת ייעוץ. ניתן להשאיר פרטים בתחתית תגובה זו (טופס צהוב) ונציג ייצור עמך קשר בהקדם האפשרי.
בברכה, כהן נעם המרכז לייעוץ לימודים "המסלול האקדמי המכללה למינהל"
ס
סטודנט שנה א' למשפטים במכללה למנהל
מידע נוסף על המכינה
אהלן חברים, אני מרגיש צורך להוסיף עוד מידע בעניין המכינה. ראשית, במכינה נלמדים ארבעה קורסים הנלקחים משנה א' של התואר, והציון הסופי הנדרש הינו 75 ומעלה בכל קורס בנפרד. זאת למעט קורס אחד בו נדרש ציון של לפחות 60. כלומר, הממוצע של כלל הקורסים הוא לא רלוונטי.
שנית, אחוזי המעבר במכינה אינם גבוהים, ופחות מחצי מהאנשים שהתחילו את המכינה ממשיכים לתואר. למרות זאת, לא מדובר פה באחוז מזערי, ולהתקבל ללימודים דרך המכינה זה ממש לא מדע בידיוני.
לבסוף, בעוד שהמכינה היא כלי מדהים בשביל אנשים עם בגרות טובה ופסיכומטרי סביר, היא לא מומלצת לכל אחד. לכן, אם אתם עוד לא סגורים על לימודי משפטים, או שאתם יודעים מראש שתאלצו להיעדר מרוב השיעורים, כנראה שהמכינה פחות תתאים לכם.
קצת טיפים: 1. אל תפחדו להשקיע, לקרוע תחת בשביל לימודים זו לא מילה גסה. אין סיבה שמי שלומד כמו שצריך לא יעבור . 2. תהיו צנועים, אובר ביטחון עצמי יכול לפגוע בכם. הכרתי המון אנשים איכותיים שחשבו שהם יעברו את המכינה בלי מאמץ, ובסוף הם נכשלו וזרקו סתם 4 חודשים לפח. 3. תהיו חברותיים, ותדאגו להתחבר לשאר החברה במכינה (הטיפ הכי חשוב כאן).יותר נחמד ללמוד ביחד מאשר לבד, ותאכלס, זו אחלה דרך להשיג סיכומים של שיעורים. 4. חברה צעירים שרק השתחררו, לדעתי חכו עם המכינה, אין לכם לאן למהר, והכי חשוב, תחשבו אם המסלול הזה באמת מתאים לכם. 5. לדעתי מומלץ לעשות לפחות פסיכומטרי אחד לפני המכינה (הטיפ השני הכי חשוב כאן). 6. ממש לא סוף העולם אם לא עברתם, יש עוד מלא מוסדות טובים שאפשר ללמוד בהם משפטים.