היי, אני בעלת תואר ראשון במדעי החברה משאבי אנוש ותקשורת ממוצע 87 מתעניינת בהסבה לתחום הטיפולי - ראיתי כמה קורסים שמעניינים אותי כמו טיפול רגשי בבעח / צמחים . השאלה שלי היא איך אני יודעת איזה תעודות באמת "נחשבות " בשוק העבודה- מה חשוב לבדוק ? שאלה נוספת , כבעלת תואר ראשון האם יש משמעות גדולה לבחירה בללימודי תעודה על פני תואר? אשמח לפירוט תודה
א
אנפה חלפון
התלבטות לגביי לימודים טיפוליים
שלום חגית,
אתחיל מהסוף, הבחירה בין לימודי תואר שני ללימודי תעודה תלויה במקצוע אותו רוצים ללמוד. יש מקצועות שנדרש תואר שני ולימודי תעודה לא רלוונטיים כגון: פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, הנדסה. לימודים כמו טיפול באמצעות בעלי חיים נלמדים במסגרת לימודי תעודה. בבואך לבחור מוסד לימודים חשוב שתעברי על הדברים שחשובים לך ובין היתר האם מדובר במוסד לימודים מוכר? האם התעודה מוכרת? היקף השתלבות בשוק העבודה, כלומר, היכן בוגרי הקורס עובדים? מהיכרותי קיימים מספר מוסדות לימוד מוכרים בתחום, בניהם: מכללת לוינסקי, בית ברל, סמינר הקיבוצים, איזי שפירא, מכון מגיד ועוד. חשוב לי לציין שייתכן ותידרשי לקורסי השלמה היות ואינך מגיעה מהתחום. צירפתי עבורך מאמר המציע הסבר על לימודי טיפול באמצעות בע"ח, אני ממליצה לך לפנות ישירות למוסד הלימודים בו את מתעניינת ואף לבקש לשוחח עם בוגרים.