שלום אני בן 25, ואני נמצא בצומת דרכים.. התחלתי לימודי הנדסאי, מכינה.. ואני לא מצליח עם המתמטיקה של ה3 יחידות השלמתי מה שהיה צריך , לשון 2 יחידות, ואנגלית 3 כבר היה לי כדי להתקבל. אבל יש לי מיכשול ענק ענק ענק עם מתמטיקה, משהו פסיכי, פסיכולוגי, דסלקציה, או לא יודע מה. עשיתי הכל, מורים פרטיים, חברים,כדורים לריכוז, פשוט לא מצליח כלום כלום . לעומת זאת, בתחומים,היסטוריה, אזרחות,פסיכולוגיה,הוראה משהו עם רגש, משהו עם מילים.. אני תותח, ותותח על, יכול ללמוד שעתיים לפני מבחן ואני מצליח אבל המספרים, פשוט מחרפנים אותי ומשגעים אותי. אני קרוב לוותר על לימודים .. כי המתמטיקה הזאת הרגה אותי. עכשיו נניח, שאני יצליח לעבור את המבחן שיש עוד חודש במכינה של ה3 יחידות, עדיין בלימודי הנדסאי הכל עם מתמטיקה, ואם הפשוטה אני לא מצליח אז בטח שהקשה של ההנדסאי אני לא יצליח וגם אם אני רוצה ללמוד משהו אחר צריך להשלים בגרויות, אז שוב צריך מתמטיקה בציון די יפה אז שוב זה גורם לי לוותר כל שאר המקצועות אני לא מפחד, אני אלמד אשקיע ואצליח. למשל פסיכולוגיה, משפטים וכ'. צריך מכינה במתמטיקה.. השאלה שלי היא כזו. האם אתם מכירים הנדסאי שיש בו בקושי או בלי מתמטיקה בכלל ושיש בו עבודות וביקוש חוץ מהנדסאי מדיה ששמעתי שאין או אם אתם מכירים אונברסיטה באזור הדרום או מכללה, שיש כיתת לימוד נורמלית מספר פעמים בשבוע לא פתוחה כי קשה לי ללמוד לבד.. שלא צריך מתמטיקה או שיש חריגות מתנאי קבלה ולומדים ישר את הנושאים של התואר, נגיד מדעי החברה או פסיכולוגיה או משפטים .. כי אני יהיה תותח בזה, חבל שצריך את המתמטיקה.. בקיצור אם מישהו יכול להביא לי משהו ללמוד שאין בו מתמתטיקה בתוך התואר, או לפני..(שזה גם המכשול הענקי ) או קורס מסוים שיש בו עבודות שלא משלב מתמטיקה יהיה טוב תודה לכם
נ
נועה חזן
התלבטות לגבי לימודים
שלום אדיר,
עד כמה שידוע לי, בלימודי הנדסאים לא קיימים מסלולים שאינם דורשים מתמטיקה בכלל. לעומת זאת, במקצועות האחרים שציינת הדרישה למתמטיקה אם היא קיימת היא ברמות הנמוכות ביותר ועל כן אם אתה מרגיש שבתחומים אחרים תצליח אין סיבה לפסול את כל המסלולים אך מסלולים המתמקדים במתמטיקה אולי פחות מתאימים לך - לא לכולם מקצועות אנליטיים מתאימים וזו לא בושה. אם אתה בכל זאת רוצה להתעקש על המתמטיקה ולהישאר במסלול - תנסה! יכול להיות שלאחר המכינה תמצא כמה חברה בכיתה שלך שתוכלו ללמוד ביחד ונקודת מבט אחרת יכולה להקל על הלימודים, אולי פשוט לא מצאת את האדם הנכון ללמוד איתו או ממנו. לצערי קשה לי להמליץ לך על מקצועות שלא דורשים כלל מתמטיקה (גם לא לפני) כי כמעט לכל תואר היום נדרשת בגרות ואם לא בגרות מלאה, לפחות בגרות במתמטיקה ברמת 3 יחידות.