אני מתלבטת באיזה תואר לבחור, אני בחורה חכמה וסקרנית אבל משתעממת מהר מאוד ולכן צריכה עבודה שיש בה ריגוש וסיפוק. אוהבת מדעים, בעיקר ביולוגיה, לכן חשבתי ללמוד ביולוגיה ימית שיש בה גם את הספורט הימי וגם את המחקר והעניין אבל אמרו לי שאין בזה עבודה בישראל. אשמח לדעת אם יש משרות בביולוגיה ימית ומה גובה המשכורת ואילו תארים נוספים אני יכולה ללמוד.
נ
נועה חזן
בחירת תואר ומשכורת של ביולוג ימי
שלום שילת,
חשוב לי לפני שאדבר על התואר לציין כי בביולוגיה ימית אין ספורט ימי - יכול להיות שיצא לך להיכנס מידי פעם למים ולצלול במקרים ספציפיים אך לרוב העבודה היא במעבדה / משרדים מותאמים. נכון לומר שהתחום לא מאוד מפותח בישראל אך זה לא שאין עבודה בכלל אלא שהיקף המשרות יחסית לתחומים אחרים לא נחשב לגבוה. אני לא חושבת שזה משהו שצריך למנוע ממך ללמוד ולעסוק במה שאת אוהבת - תוכלי כמובן לשלב עבודה גם בחו"ל, לרוב, ביולוג שעוסק במחקר ירוויח בחמש שנות העבודה הראשונות שלו בין 8,000-13,000 ש"ח ולאחר מכן, עם יותר ניסיון ניתן להגיע גם לכ-15,000 ש"ח בחודש. בתחומים אחרים שכוללים מחקר מלבד ביולוגיה ימית המשכורות דומות אך הן כמובן תלויות גם במעסיק. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על משכורות בתחום הביולוגיה במסגרת תפקידים ומשרות שונות ועל המקצוע בכלל.