האם כדאי ללמוד הנדסאי לפני שהולכים לתואר בהנדסה?ממה שאני קורא אני מבין שהנדסאי לומד יותר את הפרקטיקה ומהנדס זה יותר תאוריה (לא מבין למה לא משלבים גם וגם..) האם יש מסלולים משולבים? אני מדבר על חשמל האלקטרוניקה דרך אגב... האם יש היגיון בלעשות את זה ככה או שזה עבודה כפולה? אני בכל מקרה לא עומד בתנאי קבלה להנדסה אז חשבתי להתחיל עם הנדסאי ולשפר תוך כדי ואז להשלים הנדסה..
מ
מנהל הפורום
אפשרות השלמה מדיפלומת הנדסאי למהנדס
שלום אבי,
אם אינך עומד בתנאי הקבלה לתואר הראשון בהנדסה, אתה יכול לנסות להתקבל ללימודי הנדסאים ולאחר סיום לימודייך להמשיך לתכנית ההשלמה מהנדסאי למהנדס. מדובר על מסלול לימודים המתאים לבעלי דיפלומת הנדסאי המעוניינים להשלים את השכלתם לתואר ראשון, מסלול זה מוצע גם בתחום החשמל והאלקטרוניקה, ונכון להיום מתקיים במכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. כמו כן, בחלק ממוסדות הלימוד, מציעים מסלולי קבלה להנדסה שהינם ייעודיים לבעלי דיפלומת הנדסאי, ומתבססים על תעודת הבגרות, הציונים בבחינות מה"ט, והשלמות שונות. התנאים משתנים ממוסד למוסד. צירפתי עבורך קישור למאמר על מסלולי ההשלמה מהנדסאי למהנדס.
המשך לשאלה
תודה על התשובה אבל אני אחדד השאלה שלי היא האם כדאי לגשת ישר ללימודי הנדסה(אחרי שהשלמתי את הפערים בתנאי הקבלה)או לעשות קודם הנדסאי כדי לקבל את הפרקטיקה ואז להמשיך למהנדס?,יש כאלה שאמרו לי שזה סתם עבודה כפולה ועדיף ישר לגשת לתואר מהנדס אבל מצד שני ממה שהבנתי אתה לא לומד פרקטיקה ומעשי בתואר...האם השנתיים האלה בלימודי הנדסאי משלימים את החוסר בלימודים המעשיים בתואר או שזה חומר שילומד בתואר בכל מקרה? יצאתי מאוד מבולבל מכל מיני פורומים
מ
מנהל הפורום
לימודים פרקטיים - הנדסה והנדסאים
שלום אבי,
למיטב ידיעתי, לימודי הנדסה לתואר ראשון כוללים תכנים פרקטיים, הן במסגרת קורסי מעבדות, והן במסגרת פרויקטים שונים, ובהם גם פרויקט הגמר היישומי שאותו מבצעים בשנה ד'. אמנם בשנתיים הראשונות לתואר לומדים בעיקר קורסים עיוניים, אך בשנים המתקדמות בתואר ישנם גם לימודים מעשיים.
מבחינת הבחירה בין לימודי ההנדסאי או התואר בהנדסה, ההחלטה תלויה בך, וישנם יתרונות לכאן ולכאן. צירפתי לך מאמר הכולל השוואה בין לימודי הנדסאי למהנדס, מבחינת משך, אפשרויות תעסוקה, שכר, ועוד.