מה לעשות אם ציון המגן במתמטיקה נמוך בהרבה מהבגרות?
מה לעשות אם ציון המגן במתמטיקה נמוך בהרבה מהבגרות?
מירי לוי
3 תגובות
שלום הוגשתי עם מגן 55 לבגרות במתמטיקה. יומיים לפני הבגרות היתה המתכונת כך שאפילו לא היה פנאי לערער או להיבחן שנית. בבגרות הוצאתי 90. אני מבקשת לבטל את ציון המגן, שיוכנס לתעודת הבגרות ציון הבגרות שלי בלבד ללא המגן. האם זה אפשרי ואיך לעשות זאת?? או לחלופין שיתנו לשפר את ציון המגן? איך זה יתכן שאת ציון הבגרות ניתן לשפר ולשנות ולגשת שוב ושוב אולם ציון המגן נתקע איתך לדראון עולם?? אין זה עומד בשום הגיון. אנא עזרתכם בנושא. תודה
מ
מנהל הפורום
הגשת ערעורים על ציון המגן
שלום מירי,
למיטב ידיעתי, כדי לבטל או לשנות את ציון המגן, יש לפנות אל משרד החינוך ישירות. במקרים שבהם יש פער של מעל 20 נקודות בין הציון במגן והציון בבגרות, ישנה אפשרות להגיש בקשה לערעור למשרד החינוך, אולם יש להדגיש כי במרבית המקרים הערעורים הללו אינם מתקבלים. כמו כן, תהליכי הערעור של נבחנים אינטרניים נערכים על ידי בית הספר (רכזי הבחינות), אשר פונים בשמם של התלמידים, אך עם זאת, תלמידים המעוניינים בכך יכולים לפנות גם כן אל משרד החינוך ולשאול בנושא. במקרים שבהם לכל השכבה ישנם פערים גדולים של מעל 20 נקודות בין המגן לציון במבחן, ייתכן שיתקיים בירור לגבי הציון במגן.
המשך
תודה על המענה המהיר למי פונים הלכה למעשה במשרד החינוך ? אם תוכלו להפנות אותי לכתובת מייל או טלפון רלוונטי? האם אני פונה לבד או שבית הספר פונה בבקשה הערער? הנושא מאוד חשוב לי מכיוון שאני עתיד ללכת על מסלול עתודה אקדמית וזה מוריד לי משמעותית את הציון ופוגם לי בתהליך תודה מראש
מ
מנהל הפורום
אופן הגשת הערעור על ציון המגן
שלום מירי,
באפשרותך לפנות למזכירות בית הספר שבו את לומדת כדי שיפנו למשרד החינוך עבורך בנושא הערעור, ובמקביל את יכולה גם לנסות ליצור קשר עם אגף הבחינות במשרד החינוך באופן עצמאי. לצערי אינני יכולה למסור טלפונים של גופים ומוסדות חיצוניים, אך תוכלי למצוא את פרטי יצירת הקשר של משרד החינוך באתר שלהם.