אהלן, אני בן 23 (השתחררתי בדיוק משירות קבע) ואני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר 2025 (עוד שנה). יש לי ממוצע בגרויות של 112.5 בעברית ו - 109 בבן גוריון. על פי האתרים של האוניברסיטאות האלה, ממוצע הבגרויות שלי מספיק בשביל להתקבל לכל התארים שאני מתלבט לגביהם, אבל אני לא יודע אם כדאי לי לעשות פסיכומטרי כדי לא להיות "בעמדה נחותה" אל מול אנשים אחרים שיתמודדו איתי על קבלה לתואר. אני רוצה ללמוד תואר דו חוגי של היסטוריה עם כלכלה/מדעי המדינה/יחסים בין לאומייים, לא תארים עם ביקוש גבוה מאוד כמו רפואה. רציתי לראות מה דעתכם בנושא. תודה מראש.
מ
מנהל הפורום
האם כדאי לגשת לבחינה הפסיכומטרית
שלום אייל,
אם לדעתך ממוצע הבגרויות שברשותך מספיק גבוה כדי להתקבל גם ללא פסיכומטרי, ייתכן שתוכל לבחור לוותר על הפסיכומטרי. קורס ההכנה לפסיכומטרי מצריך זמן רב ועבודה קשה, וגם כרוך בעלויות לא מבוטלות. עם זאת, אציין כי יכול להיות שבשנה הבאה סף הקבלה לחוגים שציינת יעלה ויהיה גבוה מזה שקיים השנה, ולכן אולי כדאי לשקול לגשת לפסיכומטרי, אם לדעתך ייתכן שלא תעבור את סף הקבלה העתידי (אם אכן יעלה). כמו כן, ציון גבוה בפסיכומטרי יכול להקנות לך אפשרויות קבלה נוספות במוסדות אקדמיים אחרים ובמסלולי לימוד אחרים, שאולי לא חשבת עליהם בינתיים. נוסף על כך, אם תקבל פטור באנגלית בפסיכומטרי, הדבר עשוי לחסוך ממך לגשת לבחינת אמי"ר או ללמוד קורסי אנגלית מסוימים במהלך התואר. לכן, הבחירה היא שלך - בהתאם לזמן הפנוי שברשותך, שיקולי העלויות, וכדומה. צירפתי עבורך קישור למידע נוסף על קורסי פסיכומטרי.