היי אשמח לעזרה, למדתי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני מתלבטת על ההמשך שלי, אני מתלבטת מה יותר נכון מבחינת עבודה ושכר בחוץ ללמוד תןאר שני בייעוץ חינוכי או משפחתי אני מתחברת לשניהם כאחד
מ
מנהל הפורום
ייעוץ משפחתי או ייעוץ חינוכי
שלום לירון,
לאחר סיום תואר שני בייעוץ חינוכי, נפתחות אפשרויות תעסוקה מגוונות במערכת החינוך הפורמלית (בבתי הספר, כעובדי משרד החינוך), וכן במערכת החינוך הבלתי פורמלית (כגון בארגונים חברתיים, ובעמותות). היועצים פועלים במתכונת פרטנית, קבוצתית, או מערכתית, והתפקיד כולל גם התנהלות מול מורים, מטפלים, והורי הילדים. ניתן גם לעבוד בקליניקה פרטית. בתחום הייעוץ המשפחתי, אפשרויות התעסוקה כוללות ייעוץ במגזר הפרטי (בקליניקה עצמאית, או במרכזי ייעוץ), במגזר הציבורי, או במגזר השלישי, וכן ניתן להעביר הדרכות, סדנאות, והרצאות למשפחות ולהורים.
יש לציין ששני התחומים הינם מבוקשים בשוק כיום, דרישה שרק התעצמה בעקבות המלחמה אשר העלתה צורך גדול במקצועות הטיפוליים. כמו כן, אציין שאת תחום הייעוץ למשפחות תוכלי בחלק מן המוסדות ללמוד כהתמחות במסגרת התואר השני בייעוץ חינוכי, וכך תוכלי להתנסות בשני הענפים כבר במהלך הלימודים, ולראות למה את מתחברת יותר. בסופו של דבר, הבחירה הינה אישית שלך. צירפתי לך קישור למאמר עם מידע נוסף על ייעוץ חינוכי, אפשרויות התעסוקה, רמות השכר, וכדומה.
ייעוץ חינוכי
היי תודה לכם על המענה המפורט, אשמח לדעת איזה מכללות ניתן ללמוד ייעוץ חינוכי ולאחר מכן להוסיף משפחתי במסגרת התואר כהתמחות כמו שכתבתם? ושאלה נוספת היא איפה ניתן לעשות הסבת הוראה? כי הבנתי שצריך לעשות את זה בשביל ייעוץ חינוכי בנוסף תוך כמה שנים אחרי התואר מתחילים לעבוד במקצוע? והאם פשוט למצוא עבודה בתחום? אשמח לדעת גם מה הכוונה לחצי משרה? לא ניתן משרה מלאה? תודה רבה
מ
מנהל הפורום
קריירה בייעוץ חינוכי והתמחות ייעוץ למשפחות
שלום לירון,
במוסדות האקדמיים הבאים ניתן ללמוד בהתמחות משפחה במסגרת התואר השני בייעוץ חינוכי: המכללה האקדמית עמק יזרעאל (סמוך לעפולה), והאקדמית רמת גן.
בנוגע להסבת אקדמאים להוראה, ניתן למצוא תכניות הסבה במגוון מוסדות, בהם: מכללת אורנים, סמינר הקיבוצים, בית ברל, מכללת לוינסקי, ועוד. צירפתי קישור בתחתית ההודעה למידע נוסף על הסבת אקדמאים להוראה.
בנוגע לקריירה בייעוץ החינוכי, ישנה דרישה ליועצים במערכת החינוך, וגם מחוץ למערכת. לגבי העבודה בחצי משרה, הכוונה היא כי היועצים נדרשים להשלים את המשרה בעבודה בהוראה פרונטלית בבית הספר, או בייעוץ בשני בתי ספר.
תואר שננ
היי למדתי תואר ראשון בפסיכולוגיה אשמח לדעת מה ניתן ללמוד אחרי בתחום ללא מתאם מה בדרך כלל לומדים ובמה ניתן להשיג רמת שכר גבוהה תודה
מ
מנהל הפורום
תואר שני וקריירה אחרי לימודי פסיכולוגיה
שלום לירון,
ישנם מספר כיוונים שאליהם ניתן להמשיך לתואר השני, ללא צורך במתא"ם. הדבר תלוי בך ובתחומי העניין והיעדים המקצועיים שלך, ניתן להתפתח לכיוון הארגוני, הטיפולי, החינוכי, ועוד.
בתחום הארגוני, ניתן להמשיך למסלול של תואר שני בייעוץ ארגוני, משאבי אנוש, או התנהגות ארגונית. המקצוע מאפשר עבודה בחברות מסוגים שונים, כגון בחברות הייטק, בעיריות ובמועצות מקומיות, בבנקים, בעמותות, ועוד. בתחום הטיפולי והחינוכי, ישנם מסלולים לתואר שני כגון לקויות למידה, ייעוץ חינוכי, ועוד. העבודה היא לרוב במערכת החינוך או במרכזים טיפוליים ציבוריים ופרטיים.
רמות השכר משתנות בהתאם לוותק, ולסוג הארגון (ציבורי מול פרטי). בהייטק לרוב המשכורות גבוהות מן הממוצע במשק. גם במגזר הציבורי לרוב המשכורות גבוהות באופן יחסי.