היי, סיימתי את לימודי באונ' תל אביב עם ממוצע של 73 בכימיה ו89 באנגלית. קיבלתי את התעודה של B.Sc בשילוב עם הפקולטה השנייה. יש סיכוי להתקבל להסבה לרוקחות בעברית עם ממוצע כזה? או תואר שני מדעי אחר? האם עדיף לי להתחיל תואר ראשון מלא ברוקחות על בסיס בגרות+פסיכומטרי ולראות האם יורידו לי קורסים שכבר עשיתי בתואר הראשון? כי אין לי אפשרות לשפר ציונים יותר. תודה.
מ
מנהל הפורום
הממוצע הנדרש לקבלה לרוקחות או למוסמך במדעים
שלום נועה,
למיטב ידיעתי, תנאי הקבלה לתכנית להסבה לרוקחות באוניברסיטה העברית כוללים תואר ראשון B.Sc בממוצע 80 ומעלה, באחד המקצועות הבאים: כימיה, מדעי החיים, מעבדה רפואית, תזונה, מדעי הים, מדעי החקלאות, הנדסת חומרים, הנדסת כימיה, הנדסת פארמה, וביוטכנולוגיה (וכן לימודי רפואה או רפואת שיניים).
לגבי קבלה למסלולים נוספים לתואר שני מדעי, במרבית המסלולים הדרישה הינה תואר ראשון בממוצע שבין 80 - 85.עם זאת, בחלק מן המוסדות מתאפשרת לעיתים קבלה במעמד "על תנאי" לבעלי ממוצע נמוך יותר, בכפוף להשלמת לימודים בהתאם להחלטת המוסד האקדמי. כמו כן, לעיתים מביאים בחשבון גם ניסיון רלוונטי בשוק העבודה. את מוזמנת למלא את פרטייך בקישור המצורף בתחתית תשובתי, ונציגי השירות האישי שלנו ייצרו עמך קשר כדי לסייע לך למצוא מסלול המתאים לך.