שלום, אני מסיימת השנה תואר בחינוך מיוחד, ורוצה להמשיך לתואר שני. מתלבטת האם ללמוד יעוץ חינוך או חינוך מיוחד עם התמחות בהפרעות רגשיות כדי לעבוד כמטפלת רגשית, מה מומלץ? בנוסף, האם כדאי להתחיל ללמוד ישר אחרי סיום התואר הראשון? ומה ההבדל בין מכללה לאוניברסיטה?
מ
מנהל הפורום
תואר שני בייעוץ חינוכי או בהפרעות רגשיות
שלום לי,
הן תואר שני בייעוץ חינוכי והן תואר שני בהפרעות רגשיות מאפשרים לך להשתלב בתפקידים משמעותיים ומבוקשים, הבחירה תלויה בעיקר בך וביעדים המקצועיים שלך, וכן בעמידה שלך בדרישות הקבלה לאותן תכניות. התואר השני בהפרעות רגשיות מאפשר למוסמכיו להשתלב במסגרות החינוך המיוחד, בהדרכת צוותים חינוכיים וטיפוליים, בפיתוח תכניות לימודיות, ועוד. בתום התואר השני בייעוץ חינוכי, תוכלי להשתלב במסגרת חינוך פורמליות ובלתי פורמליות, וכן לפתוח קליניקה פרטית, להדריך הורים, ולהוביל קבוצות.
כמו כן, אציין כי במרבית המקרים לא ניתן להתחיל ללמוד ישירות לאחר התואר הראשון, מכיוון שיש צורך בניסיון מעשי במערכת החינוך שהיקפו כשנתיים. לגבי ההתלבטות שלך בין המוסדות השונים, אין באפשרותי להמליץ על מוסד אקדמי כזה או אחר, אולם תוכלי לקרוא חוות דעת של סטודנטים הלומדים במגוון מוסדות בארץ במסגרת סקר הסטודנטים הרשמי שלנו, צירפתי עבורך קישור אל הסקר בתחתית תשובתי.
התלבטות בבחירת תואר שני
תודה רבה, אשמח לשאול גם איפה ניתן לעבוד במערכת הבלתי פורמאלית עם תואר שני ביעוץ חינוכי? והאם תואר שני בהפרעות רגשיות מאפשר לעבוד כמטפלת רגשית?
מ
מנהל הפורום
תעסוקה לאחר תואר שני בייעוץ חינוכי
שלום לי,
לאחר התואר השני בייעוץ חינוכי, נפתחות אפשרויות תעסוקה גם מחוץ למערכת החינוך הפורמלית, במסגרות חינוך בלתי פורמליות כגון במרכזים לגיל הרך, בפנימיות, במגזר השלישי (עמותות וארגונים קהילתיים), ועוד. כמו כן, ניתן גם להקים קליניקה עצמאית ואפילו להציע שירותי ייעוץ מקוונים.
מכיוון שמקצוע הטיפול הרגשי טרם הוסדר רשמית בישראל, יכולים לעסוק בטיפול מסוג זה בעלי תארים אקדמיים במגוון רחב של תחומים, כך שבאופן כללי, ניתן לעסוק בתחום לאחר התואר השני בחינוך מיוחד והפרעות רגשיות. במהלך התואר תרכשי ידע ממוקד בתחום ההפרעות הרגשיות, שיוכל לשמש אותך בעבודה טיפולית וחינוכית עם ילדים מן החינוך המיוחד, ומסגרות חינוכיות נוספות.