היי אני עולה חדש מארצות הברית עליתי ממש לפני הגיוס ועכשיו לקראת השחרור מקורבי אני רוצה להתקבל ללימודים בארץ (בתחום הטיפול) לא מוצא את עצמי בין כל הבירוקרטיות של המרת תעודות מהלימודים בחו"ל וציוני SAT האם יש יועצים ספציפיים לתחום זה? תודה רבה לעוזרים ולעוזרות
מ
מנהל הפורום
סיוע וייעוץ לימודים לסטודנטים עולים חדשים
שלום,
הגוף האחראי על ליווי סטודנטים עולים חדשים בישראל הוא מינהל הסטודנטים העולים, אשר משתייך למשרד העלייה והקליטה. המינהל מציע שירותים שונים לעולים חדשים המעוניינים ללמוד באקדמיה, לרבות ייעוץ לבחירת לימודים ולהרשמה אליהם. שירותי הערכת תעודות בגרות מחו"ל מתבצעים על ידי משרד העלייה והקליטה והאגף להערכת תארים ותעודות מחו"ל של משרד החינוך. אני מציעה לך לפנות למינהל הסטודנטים העולים, כדי שיוכלו לברר איתך האם אתה זכאי כעולה למעטפת תמיכה וליווי אקדמית (כדי לקבל את התמיכה יש לעמוד בתנאים שונים שמציב משרד הקליטה לרבות גיל מקסימלי, מועד העלייה לארץ, וכדומה). מדובר מעטפת הכוללת גם מלגות, מכינות, חונכות אקדמית, וכדומה, שעשויים להיות רלוונטיים עבורך בהמשך הדרך שלך באקדמיה. נוסף על כך, אני מזמינה אותך למלא את פרטייך בקישור המצורף בתחתית תשובתי, ונציגי השירות האישי של האתר ייצרו איתך קשר ויוכלו לסייע לך בשאלות שיש לך בכל הנוגע ללימודים.