שלום, רציתי לשאול במידה ואני עושה תואר ראשון בפסיכלוגיה אבל מעוניינת לקצר את המסלול ולאחר התואר הראשון לעשות קורס ביעוץ זוגי האם אני יכולה להתחיל לעבוד אחרי זה? האם יש התמחות מסודרת לפני? אני יודעת שזה לא נחשב תחת פסיכולוג במקרה הזה אבל האם יש לזה פרוצדורה מסוימת? כי בטח מן הסתם צריך התמחות קצרה או משהו לפני שאתה מתחיל לקבל אנשים גם אם לא כפסיכולוג תודה רבה
מ
מנהל הפורום
מה ללמוד כדי להיות יועצת זוגית
שלום שחר,
למיטב ידיעתי, ללא תואר שני לא ניתן לעסוק בייעוץ. זאת מכיוון שנדרש ניסיון מעשי בעבודה טיפולית כדי להשתלב במקצוע, וכן כדי להתקבל למסלולי ההכשרה, המיועדים בדרך כלל למטפלים מנוסים כגון פסיכולוגים או עובדים סוציאליים. בהנחה שאת אינך מעוניינת להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית ולעבור התמחות, עומדות בפנייך אפשרויות נוספות לתואר שני, שבהן תוכלי לקבל הכשרה בייעוץ לזוגות. קיימות תכניות לתואר שני בלימודי משפחה עם התמחות בייעוץ לזוגות ולמשפחות, משך התכנית הינו שנתיים. כמו כן, תוכלי לעבור השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית (תכנית שהיקפה 3 שנים), ולאחר מכן להשלים קורס בתחום הייעוץ הזוגי. לחלופין ניתן להשתלב בלימודי תעודה בתחום הייעוץ הזוגי לאחר תואר שני במקצועות כגון טיפול בהבעה ויצירה, או ייעוץ חינוכי. צירפתי עבורך קישור למאמר ובו מידע נוסף על לימודי ייעוץ זוגי.