שלום אני מסיימת השנה הסבה להוראת חינוך מיוחד באורות ישראל. את התואר הראשון שלי בחינוך וחברה עשיתי באונו. במסגרת התואר הראשון עשיתי התנסות מעשית בבית ספר שהתמקד במניעת סיכון תוך סיוע פרטני בתחום הלימודי או רגשי, באופן מסודר כחלק מהמערכת. כשהתחלתי את לימודי ההסבה מנהל התכנית אמר לי שאני פטורה מסטאז. אני מבינה שמי שפטור מסטאז הוא מי שהייתה לו קביעות בעבודה בבית ספר. עוד אני מבינה שסטאז הוא תנאי הכרחי לקבלת רישיון הוראה. שאלתי שוב את מנהל התכנית, ובלי לפרט את הסיבה הוא אמר לי שאני פטורה מהסטאז. האם יכול להיות שההתנסות המעשית שעשיתי בתואר הראשון נחשבת כסטאז? ואיך אני מקבלת רשיון הוראה אם כן? איזה מסמכים אני צריכה להגיש למשרד החינוך ואיך אני מתקדמת מכאן?
תודה רבה
מ
מנהל הפורום
קבלת פטור מסטאז' בלימודי חינוך
שלום איידל,
למיטב ידיעתי, קבלת פטור מן הסטאז' בחינוך מותנית בקביעות בהוראה, או מורים בעלי ותק בפועל בהוראה של לפחות 5 שנים בשכבות הגן עד י"ב. כדי לקבל את רישיון ההוראה, יש צורך בזכאות לתואר אקדמי המוכר על ידי המל"ג, תעודת הוראה, והשלמת סטאז' וסדנת הסטאז', או לחלופין קבלת פטור מן הסטאז'.
הגוף האחראי על נושא הענקת הפטורים מן ההתמחות הינו ועדת הפטור של אגף ההתמחות והכניסה להוראה במשרד החינוך. אני מציעה לך לפנות אל אגף ההתמחות והכניסה להוראה, ולברר מולם האם היקף ומסגרת ההתנסות שסיימת במסגרת התואר הראשון מוכרת מבחינת משרד החינוך להשלמת חובות הסטאז', וכן אילו מסמכים את נדרשת להגיש לצורך כך.