שלום, אני מעוניין להתקבל לתואר ראשון במדעי המחשב באוניברסיטת בר אילן, אך חסרות לי כמה נקודות בודדות לעמידה בתנאי הקבלה הרגילים. ממוצע הבגרויות שלי הוא 114, כולל 5 יח"ל במדעי המחשב עם ציון 98 ו-5 יח"ל במתמטיקה גם כן עם ציון 98. בפסיכומטרי קיבלתי ציון כללי של 574, כאשר בפרק הכמותי קיבלתי 124 – שזה 6 נקודות פחות מהנדרש כיום. האם יש סיכוי להתקבל דרך ועדת חריגים או דרך מסלול כלשהו שיכול להתחשב בנתונים החזקים בבגרויות?
תודה מראש!
מ
מנהל הפורום
תנאי קבלה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן
שלום אסף,
למיטב ידיעתי, תנאי הקבלה למדעי המחשב באוניברסיטת בר-אילן מביאים בחשבון את ציון הסכם של המועמד, אשר מורכב ממרכיבים שונים לרבות ממוצע הבגרויות, הציון בבגרות במתמטיקה ובבגרות באנגלית, הציון בפסיכומטרי, ועוד (השקלול מתבצע לפי נוסחה פנימית של אוניברסיטת בר-אילן).
במרבית המוסדות האקדמיים בישראל ישנה ועדת חריגים, אולם חשוב לוודא זאת מול הפקולטה שבה אתה מעוניין ללמוד באוניברסיטת בר-אילן, כדי לברר מה הם הנהלים שלהם בעניין והאם יתאפשר לך להגיש מועמדותך בפני ועדת החריגים. הדבר תלוי בשיקולים הפנימיים של האוניברסיטה וכן במספר המועמדים אשר הגישו השנה מועמדות למסלול, וכפי שציינתי, את הבירור יש לבצע מול מוסד הלימוד.