היי, אני סטודנטית לתואר ראשון במשפטים ואני חושבת על אולי בעתיד ללכת לכיוון הגישור, ככל הנראה לתחום הפנים ארגוני. האם יש ערך מוסף משמעותי לתואר שני בגישור או שמספיק להסתפק בקורס גישור? להבנתי כך או כך יהיה צורך לעבור קורס גישור על מנת להתקבל לפרקטיקום. כמו כן, יש לי שאלה על הפרקטיקום. להבנתי, מעבר פרקטיקום מאפשר הצטרפות לארגון מגשרי ישראל ולהיות מוכר כמגשר על ידי הנהלת בתי המשפט, אבל ניתן להתחיל לעבוד כמגשר גם ללא פרקטיקום. האם הבנתי נכון? אחרת, איך ניתן לצבור 5 שנות ניסיון לקבלה לפרקטיקום? תודה.
מ
מנהל הפורום
תואר שני בגישור או לימודי תעודה בגישור
שלום גאיה,
הבחירה בין תואר שני בגישור לבין קורס גישור לתעודה תלויה בין היתר ביעדים ובמטרות המקצועיים שאת מציבה לעצמך. בין היתרונות שמציב התואר השני לעומת הקורס הינו כי הוא עוסק בתחומים נוספים כגון יישוב סכסוכים וניהול משברים, שאינם נלמדים בהכרח באופן מעמיק בקורס לתעודה; וכמו כן, התואר השני מאפשר לך להמשיך לתואר שלישי ולהשתלב במחקר בתחום יישוב הסכסוכים והגישור, אם את מעוניינת בכך, לא תוכלי להמשיך לתארים מתקדמים לאחר לימודי תעודה בלבד וללא תואר שני מחקרי.
התואר השני בגישור נלמד במוסדות הבאים: אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע), ואוניברסיטת תל-אביב. לימודי התעודה בגישור מתקיימים במוסדות מגוונים ובהם: היחידה ללימודי חוץ של אוניברסיטת בן-גוריון, לימודי התעודה של אוניברסיטת בר-אילן, קבוצת גומא גבים, ועוד.
בנוגע לפרקטיקום בגישור, קורס הפרקטיקום מיועד לבוגרי קורס הגישור הבסיסי, והוא מאפשר לקבל הכרה מטעם הנהלת בתי המשפט הנדרשת כדי לעבוד עם תיקים מטעם בתי המשפט. כמו כן, השלמת תכנית הפרקטיקום הינה תנאי להיכללות ברשימת המגשרים של ארגון מגשרי ישראל.
במסגרת תנאי הסף המוגדרים בחוק בישראל לעיסוק במקצוע הגישור, יש צורך בתואר ראשון לפחות (בכל תחום), לימודים בקורס גישור בסיסי במוסד מוכר, היעדר עבר פלילי, ראיון אישי, השלמת הפרקטיקום, וכן 5 שנות ניסיון בתחום העיסוק. כלומר ההתייחסות בשנות הניסיון הינה לחמש שנים של ניסיון בתחום העיסוק המקצועי, התחום אותו למדת במסגרת התואר.
את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אותו צירפתי בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו עמך קשר כדי לסייע לך בבחירת מסלול הלימודים המתאים לך.