אני נמצא כרגע במכינה במכללת HIT לתקשורת חזותית, התחלתי את המכינה בחודש מאי ולאט לאט איבדתי עניין מאחר ואני לא מתחבר כלל לעיצוב ידני (גזירות, הדבקות, לצייר וכו') אלא מתחבר לעולם המדיה ובמכינה זה הדבר העיקרי. אני בעל בגרות עם 5 יחל קולנוע ותפקיד מש"ק מולטימדיה בצבא. הלכתי לבדוק תארים שדומים לתואר תקשורת חזותית לעולם המדיה, מצאתי את מדיה דיגיטלית באוניברסיטת ת"א, לאחר שהייתי בתערוכת בוגרים לא כל כך התלהבתי מהרמה הרגיש לי ללא השוואה לבין תערוכת בוגרים בתקשורת חזותית של שנקר לדוג' ששמה ממש התלהבתי מסרטי האנימציה והמשחקים שהם עשו. חשבתי על לצאת מהמכינה אך לאחר תערוכת הבוגרים אני מתלבט שוב ולא יודע לאיזה כיוון ללכת. הייתי גם ביום פתוח במכללת ספיר לאנימציה ששם הבנתי שגם כלול העיצוב הידני בשנה ראשונה ושנייה. ראיתי שיש גם לימודי הנדסאי של תקשורת חזותית שלפי מה שקראתי לומדים יותר מה מקובל בשוק העבודה זאת אומרת פחות ידני, השאלה האם כדאי ללכת על הנדסאי לימודים של שנתיים וחצי מאשר תואר של ארבע שנים? אני קצת בסלט ואשמח לקבל חוות דעת, האם כדאי להישאר וללכת על התואר בתקשורת חזותית, ללכת לכיוון מדיה דיגיטלית ששמה פחות מתעסקים בעיצוב אך פחות אהבתי או לעבור להנדסאי? יש תואר אחר שהייתם ממליצים לבדוק? תודה
מ
מנהל הפורום
תקשורת חזותית ואנימציה - תואר או הנדסאי?
שלום דדיאל,
בתחומי התקשורת החזותית והדיגיטל, תואר ראשון אינו הכרח וניתן להשתלב בתעשייה גם לאחר לימודי הנדסאי ואף לאחר לימודי תעודה. הבחירה הינה אישית שלך, בהתאם ליעדים ולמטרות שלך, ולמקום אליו אתה מכוון בהמשך דרכך. לימודי הנדסאי התקשורת החזותית עוסקים הן בעיצוב לדיגיטל והן לעיצוב בדפוס, אולם אתה צודק בדברייך כי ישנו דגש על התאמת התכנים הנלמדים לצרכי שוק העבודה, ולכן ישנם קורסים רבים במקצועות הדיגיטל כגון חוויית משתמש, עיצוב והקמת אתרים, וכדומה. יתרון נוסף של מסלול ההנדסאי הינו משך הלימודים שהינו קצר יותר מאשר התואר הראשון (שנתיים עד שלוש שנים לעומת 4 שנים).
עם זאת, אם תהיה מעוניין בהמשך דרכך להמשיך לתואר שני, מומלץ לך כעת לבחור בתואר ראשון, המאפשר להמשיך ללימודים מתקדמים. התואר האקדמי משלב בין תיאוריה ופרקטיקה, וכולל מגוון רחב של קורסים, העוסקים בעיצוב דיגיטלי וידני כאחד.
יש להדגיש כי בסופו של דבר, מבחינת ההשתלבות בשוק העבודה, החשוב בעיני המעסיקים הינו תיק העבודות שברשות המועמד, ולכן חשוב שתבחר במסלול לימודים אשר יכול להקנות לך את התשתית הטובה ביותר לבניית תיק עבודות מגוון המתאים למטרות המקצועיות אליהן אתה מכוון בהמשך.
אתה מוזמן למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר בתחתית תשובתי, ונציגינו יצרו עמך קשר ויסייעו לך בבחירת מסלול הלימודים.