אפיקי מעבר באוניברסיטה הפתוחה לחרדים - מהנדס בניין
אפיקי מעבר באוניברסיטה הפתוחה לחרדים - מהנדס בניין
אברהם
3 תגובות
שלום אני מתעניין בלימודים של ״מהנדס בניין״ (תואר ראשון בהנדסה אזרחית) - רציתי לדעת האם אפשרי להשלים את לימודי הליבה (ובגרויות) באוניברסיטה הפתוחה במסגרת אפיק ואח״כ להשתלב באוניברסיטה אחרת ללימוד התואר? במידה ואפשרי האם קיים אוניברסיטה בירושלים שיש לה מסגרת לחרדים?
מ
מנהל הפורום
אפיק מעבר בהנדסת בניין לציבור החרדי
שלום אברהם,
אם אתה מעוניין ללמוד באפיק מעבר לתואר ראשון בהנדסת בניין, תוכל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה במסגרת אפיק המעבר המאפשר להמשיך ללימודים בטכניון בחיפה, או לאוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע. במסלולים הללו מתחילים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה במקבץ קורסים ייעודי, ולאחר סיומו בהצלחה בממוצע הנדרש, ניתן להמשיך את יתרת התואר באוניברסיטת בן-גוריון או בטכניון.
אציין כי בהתאם לנהלי המל"ג, כדי להתקבל לאפיק המעבר יש צורך בזכאות לתעודת בגרות מלאה. למיטב ידיעתי, אין אפשרות להשלים בגרויות באפיק המעבר של האוניברסיטה הפתוחה, אולם ניתן ללמוד במסגרת של המרת קורסים, בה לומדים קורסים אקדמיים שונים המחליפים את יחידות הבגרות. לחלופין, באפשרותך ללמוד לפני אפיק המעבר במכינה להשלמת בגרויות.
בנוגע למסלול לתואר ראשון בהנדסת בניין לציבור החרדי, לא ידוע לי על מוסד בירושלים המציע מסלול זה המותאם לציבור החרדי. ניתן ללמוד תואר ראשון בהנדסה אזרחית לציבור החרדי במכללת מבח"ר בבני ברק, או בקמפוס החרדי של SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון (בבאר שבע ובאשדוד).
תוכל לקרוא בהרחבה על אפיק המעבר בהנדסת בניין במאמר המקושר בתחתית תשובתי.
אפיקי מעבר באוניברסיטה הפתוחה לחרדים - מהנדס בניין (תגובה)
ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת, רק כדי להבין טוב יותר – בתור בוגר מוסדות חינוך חרדיים, שמעוניין ללמוד לתואר בהנדסה אזרחית (מהנדס בניין) במסגרת מותאמת לציבור החרדי, ומתגורר בירושלים (כשנסיעות ממושכות מעט קשות לי) האם קיימת אפשרות להתחיל חלק מהמכינות או הקורסים בירושלים (למשל דרך האוניברסיטה הפתוחה), ולאחר מכן להשלים את לימודי התואר במוסד אחר?
מ
מנהל הפורום
השלמת בגרויות ולימודי הנדסה לציבור החרדי
שלום אברהם,
מכיוון שכדי להתקבל לאפיק המעבר של האוניברסיטה הפתוחה יש צורך בתעודת בגרות מלאה, תידרש קודם כל להשלים לתעודת בגרות מלאה. אם אתה מעוניין להשלים בגרויות בירושלים במסגרת המתאימה לציבור החרדי, תוכל למצוא מכינות בקמפוס שטראוס או במרכז האקדמי לב.
לאחר שתהיה בידייך בגרות מלאה, תוכל להתקבל לאפיק המעבר אשר מתקיים במתכונת גמישה ולמיטב ידיעתי ניתן לקחת בו חלק גם בירושלים. אמנם אין לאוניברסיטה הפתוחה קמפוס לציבור החרדי, אולם מסלולי הלימוד השונים בה מוצעים במתכונת גמישה אשר יכולה להתאים גם לסטודנטים מהחברה החרדית, כאשר האוניברסיטה הפתוחה פועלת לשילוב הסטודנטים מהציבור החרדי באקדמיה ומציעה סיוע והדרכה מתאימים.
כמו כן, כפי שציינתי בתשובתי הקודמת, אפיק המעבר להנדסת בניין מאפשר לעבור למוסדות אקדמיים מסוימים בלבד ולא לכל מוסד, הסטודנטים מתחילים ללמוד באוניברסיטה הפתוחה וממשיכים את הלימודים בטכניון או באוניברסיטת בן-גוריון, האפיק אינו מאפשר נכון להיום להמשיך למוסדות האקדמיים בירושלים.
אני ממליצה לך למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר אליו קישרתי בתחתית תשובתי, ונציגי השירות שלנו יצרו עמך קשר ויסייעו לך במציאת מסלול הלימודים המתאים לך.