שלום, אחרי מחשבה והבנה במה אני רוצה לעבוד נראה לי שבאמת התחום הניהולי מושך אותי ומצד אחד אני מבין כמובן שבתפקידי ניהול זה לא רק תיאוריה אלא בעיקר התנסות ולמידה בשטח מצד שני אני רוצה להעשיר את הידע בתחומים שכן נותנים רקע וכלים לתפקידי ניהול, השאלה שלי האם תואר במנהל עסקים עושה את העבודה או שהוא יותר מדי תיאורטי? תודה
מ
מנהל הפורום
לימודי מנהל עסקים וקריירה ניהולית
שלום שלמה,
אם אתה מתעניין בקריירה בתחום הניהול והעסקים, לימודי מנהל עסקים יכולים להקנות לך ידע רלוונטי, וגם כלים מעשיים אשר יכולים לשרת אותך. מדובר בתואר מגוון מאוד, שכולל "טעימות" מתחומים רבים הנדרשים למנהלים, כגון מימון, שיווק, משאבי אנוש, טכנולוגיות, שוק ההון, ועוד. התואר כולל הן קורסים עיוניים, בהם נחשפים לתיאוריות בתחומים הללו, והן קורסים מעשיים כגון פרויקטים, סדנאות, והתנסויות בחברות, כדי לחשוף בפנייך את התהליכים כפי שהם מתחוללים בשטח.
חשוב להדגיש כי ההשתלבות בתפקידים ניהוליים בכירים אינה תלויה בלימודים בלבד, ולרוב לא משתלבים בתפקידים הבכירים מיד לאחר סיום התואר הראשון, אלא מתחילים מתפקידי ביניים או תפקידים זוטרים, ובהדרגה מתקדמים בסולם הארגוני. מושם דגש רב על הניסיון שברשות העובדים, וכדי לכהן בתפקיד בכיר נדרש ניסיון ניהולי משמעותי, שאותו משיגים בתהליך שעשוי לקחת מספר שנים. לשאלתך, בתואר במנהל עסקים ניתן לרכוש את הידע העיוני וגם את הכלים הפרקטיים, את הניסיון תוכל להתחיל לצבור במהלך הלימודים, ולהמשיך לרכוש ניסיון רלוונטי גם לאחר סיום התואר, במסגרת חברות וארגונים, באפיקים כגון יזמות עצמאית, ועוד. אתה מוזמן לקרוא עוד על לימודי מנהל עסקים בקישור המצורף בתחתית תשובתי, הכולל מידע נוסף לגבי התואר, המוסדות המלמדים אותו, תנאי קבלה, ועוד.