בעל 12 ש"ל ללא תעודת בגרות בן 40, עיקר ניסיון תעסוקתי במוקדים טלפונים בערך כעשור וקצת. אני לא יודע לאיזה כיוון להתמקצע בו, אני שירותי, בעל תשומת לב לפרטים, פחות טוב בצד המתמטי (חסרה לי בגרות במתמטיקה), בעל יכולת הבעה בכתב ובע"פ.
מ
מנהל הפורום
בחירת לימודים ומקצוע בגיל 40
שלום אור,
מכיוון שאין בידי מספיק נתונים בנוגע לכישרונות, ליכולות, ולערכים האישיים שלך, אין באפשרותי להמליץ על המקצוע המתאים עבורך, וחשוב לי לציין כי רק אתה יכול לדעת באמת מה המקצוע המתאים לך ולקבל את ההחלטה בנידון.
אנשים רבים מבצעים שינוי בקריירה בגיל 40, גם ללא בגרות. בנוגע לנתוני הקבלה, ישנן מגוון אפשרויות להשלים את הפערים כגון מכינות לגיל 30+, השלמת בגרויות במידת הצורך, קורסי הכנה, ועוד. כרגע השלב המשמעותי יותר עבורך הוא להבין מה הם התפקידים ותחומי העיסוק אשר מעניינים ומסקרנים אותך, ובמה היית רואה את עצמך עוסק, כשמצד אחד תבחר במקצוע רווחי, ומצד שני במקצוע שמעניין אותך, ממלא אותך, ומאפשר לך לבטא את עצמך.
ציינת שאתה מתעניין בתחומי השירות ושיש לך ניסיון מקצועי בתחום. אם אתה מעוניין להמשיך ללימודים בתחום, יש מגוון רחב של כיוונים אקדמיים שתוכל לפנות אליהם, כגון משאבי אנוש, שירותי אנוש, שיווק, מנהל עסקים, יזמות, ועוד. יש מקצועות הדורשים תואר, ויש מקצועות שניתן להשתלב בהם גם כלימודי תעודה. נוסף על כך, יש מגוון רחב מאוד של מקצועות אחרים שתוכל לחשוב עליהם שבהם תוכל להביא לידי ביטוי את יכולות ההבעה ואת תשומת הלב לפרטים, כגון לימודי תקשורת, עיצוב פנים, ייעוץ ארגוני, וכן ענפים כגון חינוך או עבודה סוציאלית. אדגיש כי כל אלו הן רק הצעות וכיוונים כלליים - ובסופו של דבר הבחירה היא שלך בלבד. מדובר בתהליך חשוב ומשמעותי, ואתה בהחלט יכול לקבל סיוע וייעוץ מיועץ קריירה מקצועית לצורך כך, כדי לקבל פרספקטיבה נוספת.
כמו כן, אני מזמינה אותך למלא את פרטייך בטופס יצירת הקשר שצירפתי בתחתית תשובתי, ונציג מטעמנו יחזור אלייך ויסייע לך בבחירת מסלול הלימודים המתאים לך.