שלום, השנה אני בשנת סטאז, אחרי שלמדתי תואר ראשון בחינוך מיוחד. ורוצה ללמוד תואר שני, חשבתי על כמה תחומים אבל עדין מתלבטת ומתקשה להחליט מה ללמוד: חשבתי על יעוץ חינוכי אבל כרגע אני לא חושבת להיות יועצת בבית ספר, פשוט חשבתי ללמוד את זה ואז לעבוד במקומות אחרים ולייעץ אבל לא יודעת אם זה נכון, בנוסף חשבתי על ניהןל מערכות חינוך מיוחד כדי להתקדם בתפקידים נוספים אבל כרגע לא חושבת על תפקיד מנהלת בית ספר, אולי בהמשך וחשבתי על תחום ההדרכה, כי אני מאוד אוהבת להדריך ולייעץ אז חשבתי על כיון של הדרכת הורים וכו' ואני רוצה בהמשך לפתוח קליניקה להוראה מותאמת ולעזור לתלמידים אשמח לעזרה בבחירה
מ
מנהל הפורום
תואר שני בייעוץ חינוכי ואפשרויות התעסוקה
שלום לי,
למיטב ידיעתי, יועצים חינוכיים בעלי תואר שני יכולים להשתלב בתעסוקה הן במערכת החינוך והן מחוצה לה. יועצים רבים עובדים במסגרות כגון ארגונים קהילתיים, מסגרות חינוך בלתי פורמליות, עמותות, הרשויות המקומיות, ועוד. כמו כן, למיטב הבנתי, יועצים חינוכיים בעלי תואר שני יכולים, אם הם מעוניינים בכך, לבחור לפתוח קליניקה משל עצמם ולהציע בה שירותי ייעוץ להורים ולמשפחות.
ישנם מוסדות אקדמיים המציעים במסגרת התואר התמחות / מיקוד למידה בתחומים כגון ייעוץ למשפחות ולהורים, הנחיית קבוצות, נוער בסיכון, הגיל הרך, ועוד. שימי לב כי לא כל המוסדות האקדמיים מציעים התמחות במסגרת התואר השני, וכן כי תחום ההתמחות המוצע משתנה ממוסד למוסד. התואר השני בייעוץ חינוכי מוצע במוסדות האקדמיים הבאים: המסלול האקדמי המכללה למינהל (ראשון לציון), אוניברסיטת בר-אילן (רמת גן), האקדמית רמת גן, מכללת בית ברל (סמוך לכפר סבא), המכללה האקדמית עמק יזרעאל (עפולה), אוניברסיטת חיפה, מכללת אורנים (קריית טבעון), ועוד.
מן השאלה שלך אני מבינה כי את מתעניינת בקריירה במקצועות כגון הדרכה וייעוץ, אך לא בהכרח בבית ספר או במסגרת חינוכית פורמלית. כדי למקד את הבחירה, תוכלי לשאול את עצמך עם אילו אוכלוסיות ספציפיות את רואה את עצמך עובדת (הורים, משפחות, תלמידים עם לקויות למידה, נוער בסיכון, או אולי אוכלוסיה אחרת או אפילו שילוב של מספר אוכלוסיות)? באיזה סוג של סביבת עבודה את חושבת שתיהני לעבוד? האם תרצי להמשיך ולהתמקצע בהמשך? בהתאם למענה על השאלות הללו תוכלי לקבל את ההחלטה לגבי מסלול הלימודים באופן ממוקד יותר עם עצמך. כמו כן, את מוזמנת למלא את פרטייך ונציגי השירות האישי שלנו יצרו איתך קשר ויסייעו לך למצוא את המסלול המתאים לך.