שלום אני מעוניינת ללמוד לתואר משאבי אנוש ורציתי לשאול עד כמה יש תעסוקה בשוק.. הבנתי שכן יש דרישה גבוהה לרכזת גיוס אבל אני יותר מעוניינת להיות רכזת הדרכה ורווחה והבנתי ששם יותר קשה למצוא משרות פנויות, והדרישות בשוק לא גבוהות כל כך אני כן יותר שזה תחום נורא תחרותי. לכן אני שואלת. ותודה מראש.
מ
מנהל הפורום
רמת הביקוש לתפקידי רכזת רווחה ורכזת הדרכה
שלום לינוי,
למיטב ידיעתי, בתחום משאבי האנוש אכן ישנו ביקוש רב יותר לתפקידי רכזות גיוס, מאשר לתפקידים אחרים. באופן כללי, קיים ביקוש לתפקידי רכזת רווחה או רכזת הדרכה, אולם הוא נמוך יחסית לביקוש לתפקידי רכזת גיוס. את צודקת בדברייך כי מדובר בתחום תחרותי, דבר אשר רלוונטי בעיקר לבוגרים טריים המעוניינים להשתלב בשוק התעסוקה לאחר התואר, שכן במשרות רבות דרוש ניסיון קודם. מסיבה זו ישנם בוגרים ובוגרות אשר בוחרים להשתלב תחילה בתפקידי גיוס, אליהם קל יותר להתקבל, דרכם לצבור ידע וניסיון בשוק העבודה, וכך להתקדם בהמשך לתפקידים אחרים, כלומר, להתחיל לצמוח "מלמטה" ועם צבירת הניסיון להתקדם בארגונים ולהגיע לתפקידים בכירים יותר. לצד זאת, ישנה גם האפשרות למצוא משרות סטודנט בהיקפים שונים וכך לצבור ניסיון כבר בזמן התואר, ולצאת מוכנים יותר לשוק העבודה בתום הלימודים. אם את מעוניינת להשתלב רק בתפקידי רווחה או הדרכה ואינך מעוניינת לעסוק בתפקידי גיוס, עלייך להביא בחשבון שאמנם קיימות משרות רלוונטיות שונות בשוק העבודה, אולם לעיתים עשוי להיות מעט קשה יותר להגיע אליהן. מי שאוהבים את התחום ומוכנים לעבוד קשה ולהשקיע, ימצאו עם הזמן את מקומם וישתלבו בתפקידים משמעותיים ומספקים מאוד. אני ממליצה לך לעיין בלוחות דרושים ולראות את המגוון המוצע כיום (שכן ההיצע והביקוש יכולים להשתנות מעת לעת בהתאם למצב המשק), או לפנות לחברות השמה ולהתעניין באפשרויות הקיימות. כמו כן, תוכלי לנסות לדבר עם בוגרים ובוגרים טריים או עם אנשים אשר כבר עוסקים במקצוע, ולשמוע מהם על החוויות שלהם.