התלבטות לגבי לימודי מערכות מידע והעתיד התעסוקתי – החלטה דחופה
התלבטות לגבי לימודי מערכות מידע והעתיד התעסוקתי – החלטה דחופה
קמ
1 תגובות
שלום,
אשמח מאוד לקבל חוות דעת מקצועית.
אני בוגרת תואר ראשון בבלשנות מאוניברסיטת בר-אילן בממוצע 88.
כרגע התקבלתי ללימודי מערכות מידע באקדמית תל אביב-יפו, אבל אני מאוד חוששת לגבי העתיד של התחום.
אני קוראת דעות סותרות – יש מי שטוען שמערכות מידע הוא תחום עם ביקוש גבוה ושכר טוב, ויש מי שטוען שקשה למצוא עבודה, במיוחד לבוגרים ללא ניסיון.
אני צריכה לקבל החלטה עד 1.8, משום שעליי להחליט האם להתחיל קורס מתמטיקה ולהמשיך במסלול או לוותר עליו.
אשמח לדעת:
האם לדעתכם למערכות מידע עדיין יש עתיד טוב בישראל? האם לבוגרי האקדמית תל אביב-יפו יש סיכויי השתלבות טובים בשוק העבודה? אם המטרה שלי היא קריירה יציבה עם אפשרויות קידום ושכר טוב, האם לדעתכם כדאי להמשיך במסלול הזה?
מ
מנהל הפורום
לימודי מערכות מידע ואפשרויות תעסוקה
שלום,
מבחינת הביקוש ללימודי מערכות מידע, למיטב הבנתי עדיין קיים ביקוש לבוגרי מערכות מידע, אף על פי שהתחום עובר שינויים, סביר שבעתיד הקרוב עדיין יהיה צורך באנשי מערכות מידע, שכן מהפכת הבינה המלאכותית דורשת מן הארגונים יכולות ניתוח ועיבוד גבוהות יותר של נתונים. הלימודים האקדמיים עוסקים בטכנולוגיות החדשניות הללו, וגם מקנות ידע ללמידה עצמית בעתיד, לצורך התמודדות עם אתגרי התעשייה בהמשך.
לגבי מציאת עבודה לאחר סיום התואר, את צודקת בהערכתך כי בוגרים טריים עשויים להיתקל בקשיים בעת ההשתלבות בתפקיד ראשון בשוק העבודה, אך עם המיקוד הנכון ניתן להשתלב בתעסוקה. בדרך כלל מתחילים מתפקידי ג'וניור ומתקדמים עם צבירת הניסיון. בין הדרכים להגדיל את סיכויי הקבלה לעבודה לאחר התואר נכללת צבירת ניסיון כבר במהלך הלימודים באמצעות פרויקטים, בניית תיק עבודות, ואם ניתן להשתלב בהתנסויות או בהתמחויות בחברות בזמן התואר, כדי לפתוח צוהר לתעסוקה בהמשך. להבנתי יש אפיקים לקידום בתחום מערכות המידע, בדרך כלל על ידי צבירת ניסיון והמשך התמקצעות בטכנולוגיות חדשות ומבוקשות בהתאם לדרישות בשוק.
בנוגע לבחירה במוסד הלימוד, כעובדת הפורום אין באפשרותי להמליץ על מוסד אקדמי אחד על פני האחר. צירפתי בתחתית תשובתי קישור לסקר הסטודנטים הרשמי שלנו, את מוזמנת לקרוא בסקר מה חושבים סטודנטים ובוגרים על לימודי מערכות מידע במוסדות השונים בארץ, ולקבל נקודת מבט נוספת.