איפה יותר עדיף ללמוד מבחינת תנאי מחייה איטליה. או גרמניה ? ומהם תנאי הקבלה לרפואה ?
ש
שני יונגר
איפה כדאי ללמוד רפואה בחו"ל
שלום ג'ניפר,
זו שאלה שאני חושבת שהכי כדאי להפנות לגורמים המסייעים בקבלת סטונדטים למוסדות הלימוד בחו"ל. ועוד יותר מסטודנטים שלומדים שם כרגע. אני בטוחה שיש קבוצות ברשתות החברתיות שעוסקות בדיוק בזה ולכן כדאי מאוד להתייעץ עם מי שנמצא שם כרגע. הסיבה בגללה אני נמנעת מלכתוב לך את דעתי, היא כי זה מאוד אישי ולכל אחד לפי טעמו ונוחיות כדאי ללמוד במדינה אחרת. וכן לכל מדינה יש יתרונות וחסרונות.
עלויות המחיה בשתי המדינות הן דומות למדי. בגרמניה כ-650-670 יורו לחודש, ובאיטליה בממוצע כ-700 יורו לחודש. עם זאת, באיטליה שכר הלימוד הממוצע הינו כ-1,000 יורו לשנה, בעוד שבגרמניה הלימודים הינם ללא שכר לימוד, ועלייך לשלם רק דמי רישום (כ-100-200 יורו לסמסטר, 2 סמסטרים בשנה). מבחינת תנאי הקבלה בשתי המדינות לימודי רפואה נערכים בשפה המקומית ולכן מצריכים מעבר מבחן כניסה הבוחן את רמת השליטה שלך בשפה. מלבד זאת, בגרמניה נדרשת גם תעודת בגרות בממוצע 90 ומעלה (ללא בונוסים), בעוד שבאיטליה נדרשת תעודת בגרות וגם ציון פסיכומטרי (אולם, ללא התייחסות לציונים), ומבחן כניסה בתחומים: מתמטיקה, פיזיקה, ביולוגיה וכימיה.