אני ובן זוגי שוקלים לנסוע לטובת לימודי תואר שני באירופה, עדיפות ללימודים בשפה האנגלית. הבנתי שיש הרבה מוסדות שמאפשרים לימודים בחינם במקרים מסוימים (בן זוגי דובר גם צרפתית), איפה כדאי להתחיל לחפש? מה התהליך שיש לעשות? מה הן דרישות הקבלה? את התואר הראשון במנהל העסקים סיימנו עם ממוצע של מעל 80, האם זה מספיק או שברוב המקרים נדרשים מבחני קבלה נוספים? אשמח לכל מידע שיש בנושא... תודה מראש! :)
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני באירופה
שלום ליאור,
לימודים בחינם, או לימודים במלגה מלאה באירופה מיועדים בדרך כלל לסטודנטים בעלי אזרחות מקומית. אם יש למישהו מיכם אזרחות מקומית, אז יש אפשרות ללמוד באיחוד האירופי או באותה מדינה בה ישנה האזרחות. ואז תוכלו לקבל מלגה שמכסה את כל עלות הלימודים ולעיתים גם מלגת מחייה יפה. מה שכן הייתי ממליצה מאוד לעשות את המהלך הזה באמצעות חברות המתמחות בכך. כדי שתוכלו להשיג את מרב המלגות ולהגיש מועמדות בצורה נוחה למוסדות הלימוד הרלוונטיים לכם. כמובן שמבחני שפה נדרשים בכל מקרה.
לימודים בחינם לסטודנטים זרים מוצעים למשל בגרמניה (לגבי מדינות אחרות- לא ידוע לי). האוניברסיטאות ציבוריות מציעות לימודי תואר שני ללא עלות שכר לימוד (מלבד 100-200 יורו לסמסטר- דמי רישום)- יש לציין שנערכים בגרמנית. ניתן להירשם למכינה ללימודי השפה. נדרש מבחן כניסה בשפה הגרמנית וממוצע תואר ראשון של כ-80-85- משתנה ממוסד למוסד. הלימודים בגרמניה נפתחיםב מרץ וספטמבר.
ל
ליאור
גרמניה/ הולנד
תודה! לימודי גרמנית לא ממש באים בחשבון. האם את מכירה מוסדות כאלו שמלמדים בשפה האנגלית בגרמניה? אולי בהולנד? במידה ולא בחינם- יש לך הערכה לעלויות עבור לימודים שנערכים בשפה האנגלית? האם את מכירה מסלול שכזה לייעוץ ארגוני...? תודה מראש! :)
ק
קמפוס לימודים
גרמניה / הולנד
הי ליאור,
לגבי גרמניה ידוע לי רק על מוסדות המלמדים בגרמנית, ובהולנד בשלב זה אנו (חברת קמפוס לימודים) מציעים רק לימודים במוסד אחד (Fontys), אשר אינו מציע לימודי ייעוץ ארגוני. הלימודים בו לתואר ראשון הינם בשכר לימוד של כ-6,200 יורו לשנה. לגבי לימודים בשפה האנגלית זה משתנה ממדינה למדינה. באנגליה למשל שכר הלימוד הוא כ-10-15,000 פאונד לשנה, ובאוסטרליה כ-30-40,000$ אוסטרלי לשנה.