היי , אני מעוניין ללמוד לימודי ביולוגיה או כימיה באוניברסיטה בגרמניה. בעקרון אני מעדיף ללמוד במזרח המדינה כי שם יש לי קרובי משפחה ואשמח לבקר אותם. 1. איפה מומלץ להתחיל ללמוד גרמנית , בארץ או בגרמניה ? כי אני כבר לומד קצת לבד את השפה כדי להתכונן. 2. איך ניתן לבחור את מוסד הלימודים הכי מתאים ? יש שיטה כלשהי ? 3. איך אני מברר איזה טפסים אני צריך והאם יש מכינה באוניברסיטה וגם לימודי אנגלית פה ושם ?
אשמח מאוד לעזרה, ליאור
ש
שני יונגר
לימודי בגרמניה
שלום ליאור,
לקראת לימודים בחו"ל אני מאוד ממליצה להגיש מועמדות ולעבור את כל התהליך בעזרתן של החברות המתמחות בכך. הלימודים עצמם יכולים להתנהל באנגלית אם זה יהיה לך פשוט יותר. אך כמובן שמומלץ ללמוד את השפה המדוברת וקרוא וכתוב כדי שתוכל להתנהל בחופשיות במדינה. אני מאוד ממליצה שוב על מכונים המתמחים בהשמת סטודנטים במוסדות לימוד בחו"ל. הם מכירים את כל הביורוקרטיה. וגרמנית הייתי מתחילה ללמוד ברצינות רבה בישראל. עדיף שתגיע הכי מוכן שתוכל למדינה החדשה.
בברכה, שני
ק
קמפוס לימודים
לימודים בגרמניה
שלום ליאור,
במידה ויש לך מעט ידע בסיסי בשפה, הייתי ממליצה להתחיל את לימודי השפה כבר בגרמניה, כך שתיחשף לשפה כמה שיותר. במידה ואתה ברמת מתחילים, כדאי לרכוש ידע בסיסי בגרמנית בארץ קודם כל ע"מ שתוכל להסתדר יותר בקלות.