דוד שלי רופא למד באיטליה ועובד שם והמליץ לי לצאת לאירופה וללמוד רפואה כי לדעתו כי בוודאי שאני אמצאעבודה לאחר 10-15 שנים ושוק העבודה ברפואה לא כמו שוק העסןדה בהייטק,האם זה נכון? שנית האם מומלץ ללמווד רפואה באיטליה בשפה האנגלית ולא בשפת המדינה האם זה נותן משהו ? שלישית מה רמת האוניבירסטאות שם האם כולן מקובלות יעני אם אני משיים לימודים שם אני אהיה פחות או יותר מיועד לבחינת הרפואה ואעבור בפעם הראשןנה?
תודה
ו
ורד - קמפוס לימודים
לימודי רפואה באנגלית
הי סיוון,
1. קצת קשה לצפות את עניין התעסוקה במרחק של 10-15 שנים קדימה. בכל מקרה רפואה בישראל הוא מקצוע נדרש לאורך השנים. מאחר ואחוז המובטלים בישראל נמוך מרוב מדינות אירופה כרגע, יש כמובן לחשוב על העתיד דווקא בישראל. 2. אין יתרון למסלול בשפה אנגלית על איטלקית בשלב זה, אנו מכירים סטודנטים בשני המסלולים ולא ניתן לקבוע מה נכון יותר. אין ספק שידיעת השפה האיטלקית (לטינית) שעליה מבוססת הרפואה חשובה מאוד ועוזרת בשלבים מתקדמים יותר בזיהוי מושגים מקצועיים. יש לזכור שאנגלית רפואית היא לא שפה ששגורה בפיהם של תלמידי ישראל אלה אנגלית בסיסית ויש הבדל משמעותי בין השנים. על כל אלה ניתן להוסיף שעד היום לא שמעתי תלונות מיוחדות על המסלולים באנגלית והם מתקדמים יפה וכמתוכנן. 3. ישנם 4 אוניברסיטאות באיטליה הנמצאות בתוך דירוג 200 אוניברסיטאות הטובות בעולם בתחום הרפואה, חלקם אף מעל האוניברסיטאות הישראליות בדירוג QS. מילנו סטטלה / בולוניה / רומא לה-ספיינצה / פאדובה ועוד טובות מאוד... לגבי מעבר מבחן ההסמכה, העניין אינדיווידואלי לחלוטין, יש לי סטודנטים מאוניברסיטאות פחות נחשבות שעברו את המבחן בפעם ראשונה ויש להפך. ניתן בהחלט לומר שבוגרי איטליה לאורך השנים עובדים במשרות הבכירות ביותר בישראל בתחום הרפואה ועל זה ניתן לשאול את ההורים שלכם שבוודאות מכירים רופא כזה או אחר שלמד באיטליה מפני שהם במספר הרב ביותר בארץ.