היי אני מתכננת ללמוד רנטגנאות בחו"ל ורציתי לדעת באיזה ארץ הכי יהיה לי משתלם וגם יחסית זול ללמוד שם עם שאיפה בסוף לגור בחו"ל... אם מישהו יודע מהם תנאי הקבלה לאותם הלימודים, ואם יש אפשרות לקבלת מלגה והקלה בשכר הלימוד?
ש
שני יונגר
לימודי רנטגנאות בחו"ל
שלום קטיה,
לימודי רנטגנאות בחו"ל מתקיימים בשתי מתכונות לימודי תעודה בני 6 חודשים בערך וכן לימודים אקדמיים. מאוד תלוי באיזו מדינה את מתעניינת שכן יש פרופסיונליזציה של התחום בחלק מהמדינות ולכן בחלקן התחום מתחיל להילמד כתואר אקדמי. מבחינת עלויות הלימודים בחו"ל, מאוד תלוי באיזו מדינה תבחרי וביכולת שלך לקבל מלגות ללימודים אלו. חלק מהעניין הוא אזרחויות נוספות אם יש לך. כמו כן לכל מדינה תנאי קבלה שונים. אני מציעה שתחליטי היכן תרצי ללמוד את התחום, או שתחליטי לפני כן באיזו מדינה היית רוצה לעבוד בחו"ל ומשם יהיה אולי קל יותר לתת לך תשובה לגבי יכולתך להתקבל ללימודים, לקבלת מלגות והסמכה מוכרת בחו"ל.
בברכה, שני
א
אימאן
רנטגן בחו״ל
אני רוצה ללמוד רנטגן באנגליה לתואר ראשון עם שאיפה לגור שם. כמה זה יעלה לי וכמה זמן? ומה התנאים בגלל שיקבלו אותי והאם יש מלגות?
נ
נועה חזן
לימודי רנטגן באנגליה
שלום אימאן,
יש לא מעט מוסדות לימוד המציעים לימודי רנטגן באנגליה וכמובן שכדי ללמוד שם תצטרכי גם לגור ליד האוניברסיטה. עלות הלימודים והמחייה מאוד תלויה באזור בו תבחרי לגור כאשר ככל שתתקרבי ללונדון או תבחרי ללמוד בה, העלות תהיה גבוהה יותר. כדי לקבל מידע מדויק על העלויות ואפשרויות ההרשמה יש לפנות לאוניברסיטאות עצמן. מספיק לכתוב באינטרנט "medical radiography studies in england" ותוכלי לקבל את שמות כל מוסדות הלימוד. לגבי מלגות - מדינת ישראל לא מציעה מלגות לסטודנטים שבוחרים ללמוד בחו"ל מבלי ששלחו אותם ללמוד שם כך שהמלגות יוכלו להגיע רק מטעם מוסד הלימודים או המדינה בה תבחרי ללמוד.
קחי בחשבון כי אנגליה כבר לא חלק מהאיחוד האירופי ולכן כל הטבה הקשורה לאיחוד לא תתאים לך.