שלום רב אני מעוניינת ללמוד אצלכם אבל אני מתלבטת מאוד בין מדעי המעבדה הרפואית לבין ביוטכנולוגיה, האם תוכלי לומר לי על מה הדגש בכל אחד מהם ? דבר נוסף , ראיתי בקורסי הלימוד אצלכם שבביוטכנולוגיה ישנם שיעורי מתמטיקה ברמת של חמש יחידות, עשיתי רק 3 יח"ל מתמטיקה וראיתי בתנאי הקבלה שאין דרישה ל 4-5 יח"ל , שאלתי האם זה יקשה עליי בלימודיי בתואר, אציין שמתמטיקה הייתה קשה עבורי לכן עשיתי 3 יח"ל , האם זה יפריע לי במידה ואבחר את תואר ביוטכנולוגיה ואיך מתמטיקה במדעי המעבדה הרפואית ?תודה רבה
מ
מכללת הדסה
מדעי המעבדה הרפואית או ביוטכנולוגיה?
שלום מור, תודה על פנייתך. בתואר ראשון בביוטכנולוגיה לומדים כל מה שניתן לבנות מחדש באמצעים ביולוגיים: פיתוח תרופות, פיתוח צמחים וחומרים פעילים מצמחים, פיתוח מזון, רכיבים ומוצרים טבעיים לחברות קוסמטיקה ועוד. בתואר ראשון במעבדה רפואית לומדים תחומים כגון: ביולוגיה רפואית, תורשה, גנטיקה, תורת ההורמונים, תורת התרופות ועוד. לגבי שאלתך בנוגע למתמטיקה- בגרות של 3 יח"ל במתמטיקה לא אמורה להוות קושי בלימודים ב-2 התארים הללו.
אנו ממליצים לך להגיע לפגישה עם יועץ לימודים אקדמי במכללה, ע"מ שתוכלי לקבל מידע מקיף על התארים ותשובות לשאלותיך. בהצלחה, מכללת הדסה