תואר שני במדעי התזונה באוניברסיטה העברית

רוצה לדעת על לימודים בנושאי מדעים? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על תואר שני בתזונה - האוניברסיטה העברית.

המידע באתר הועיל ל87% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני במדעי התזונה של האוניברסיטה העברית

 

בעקבות כמה מחקרים פורצי דרך שהתפרסמו בעשורים האחרונים, הועלה הביקוש לאנשי מקצוע בתחום התזונה, שישרתו את הציבור ויכוונו אותם לניהול אורח חיים בריא הכולל תזונה מאוזנת. הלימודים לקראת תואר שני במדעי התזונה, מעמקים את הידע שנרכש במהלך לימודי הבוגר ומהווים תשתית להמשך מחקר עתידי, כמו גם להכשיר כוח אדם מקצועי ומיומן בתחום מדעי התזונה.

 

תוכנית הלימודים משיקה בתחומים רבים ללימודי רפואה, כמו גם שימוש במעבדות הרפואה כחלק מחובת הלימודים. סגל ההוראה של החוג מורכב מתזונאים בעלי ניסיון עשיר בטיפול ובמחקר ומתמחה בתחומי התזונה הקלינית והניסויית. בוגרי התואר יוכלו להשתלב במגוון של מקומות המעסיקים תזונאים מוכשרים בעלי רקע אקדמי עשיר, אשר מסוגלים לנתח לעומק את כל מרכיבי התזונה המועילים והמזיקים הנכנסים לגופינו.

 

קיראו עוד על: תואר שני במדעי התזונה

 

תוכנית הלימודים

 

תוכנית הלימודים לתואר שני במדעי התזונה כוללת את תחומי מחקר רבים ומגוונים כגון:

 

  • השפעת תזונה על ביטוי גני
  • השפעות תזונתיות בסרטן
  • השמנה והפרעות אכילה
  • דלקות והמערכת החיסונית

 

מסלולי לימוד

 

תוכנית הלימודים לתואר שני במדעי התזונה מתקיימת בשני מסלולי לימוד הבאים:

 

  • מסלול מחקרי - תוכנית הלימודים במסלול המחקרי הינה בהיקף של 32 נ"ז הכוללות לפחות 15 נ"ז בקורסי מוסמך של החוג למדעי התזונה.

 

  • מסלול עיוני - תוכנית הלימודים במסלול העיוני הינה בהיקף של 40 נ"ז הכוללות לפחות 20 נ"ז בקורסי מוסמך של החוג למדעי התזונה.

 

נושאי הלימוד

 

תוכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של קורסי חובה ובחירה, להלן רשימה של קורסים לדוגמא:

 

  • סטטיסטיקה לניסויים תזונתיים וקליניים
  • ביוכימיה של חלבונים ואנזימים
  • נוירוביולוגיה של אכילה
  • ביוכימיה ופיסיולוגיה של תזונת האדם
  • נזקי עובשים במזון גלמי ומעובד
  • אינטראקציה בין תזונה להתבטאות גנטית
  • נוגדי חמצון ורדיקלים חופשיים בביולוגיה

 

תנאי קבלה

 

תנאי הקבלה לתואר שני במדעי התזונה והמים הינם:

 

  • תואר ראשון במדעי התזונה או במדעי החקלאות
  • ציון ממוצע בתואר הראשון 80 ומעלה בתואר.
  • פטור באנגלית ברמה מתקדמת
  • בוגרי תואר ראשון שאינו בתחום מדעי התזונה יידרשו ללימודי השלמה אשר ייקבעו בהתאם ובאופן אישי על ידי וועדת ההוראה בחוג.

 

המעוניינים במסלול המחקרי נדרשים המעומדים למצוא מנחה לעבודת הגמר המחקרית.

 

משך הלימודים ותעודות

 

תוכנית הלימודים לתואר אורכת שנתיים אקדמיות המתפרסות על גבי ארבעה סמסטרים. בסיום החובות האקדמיות מוענקת לסטודנט תעודת תואר שני במדעי התזונה.

 

אפשרויות תעסוקה

 

עבור בוגרי התואר יפתחו דלתות תעסוקה מרובות החל מבתי חולים במתן שירותים כתזונאים ועד לקליניקות פרטיות. הבוגרים יכולים להשתלב בקופות החולים, במוסדות שיקומיים לנפגעי נפש, לחולי אנורקסיה, בחברות פרטיות כמו שומרי משקל, במכוני כושר, במכוני בריאות שונים, בתעשיית המזון, בנוסף, בוגרי התואר יוכלו להשתלב בתפקידי מחקר במדעי התזונה.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: האוניברסיטה העברית בירושלים

עוד מסלולי לימוד - האוניברסיטה העברית בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור