רוצה פרטים על קורס טכנאי חקלאות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס טכנאי חקלאות

רוצה לדעת על קורס טכנאי חקלאות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס טכנאי חקלאות מדוייקת


טכנאי חקלאות הם אנשי מקצוע האחראיים על שימוש בטכנולוגיות מתקדמות לייעול העבודה החקלאית. הם ידועים גם בשמות נוספים כגון מתאמי חקלאות מדוייקת או מומחים לניהול תזונתי. במסגרת עבודתם הם עושים שימוש בטכנולוגיות כגון GIS ו – GPS לצורך ניטור ומעקב אחרי כמויות המים וחומרי הדברה הנחוצים לעובדים בשדה או בחממה, לפי קריטריונים כגון מצב קרקע, סוגי הגידולים, משקעים ועוד. דרך כל זאת הם דואגים לייעול של צמיחת הגידולים ולהגדלת רווחי החברה. זהו תפקיד המשלב הן עבודה בשטח והן ביצוע ניסויים במעבדה.


בשנים האחרונות חלות תמורות משמעותיות בתעשייה החקלאית, בדגש על ייעול ודיוק של שיטות העבודה תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות. לטכנאים יש חלק חשוב בייעול זה שכן במסגרת תפקידם הם מסייעים לערוך ניצול מיטבי של מכשור ומשאבים, למנוע בזבוז מים וחומרים, כדי להגדיל רווחים. לענף החקלאות ישנה היום נקודת השקה עם תחום ההייטק, העובדים עושים שימוש בשיטות, מכשור וטכנולוגיות פורצי דרך וכן בשיטות עסקיות מתקדמות במיוחד.


הביקוש לענף זה הולך ועולה בעשור האחרון וההערכות הן כי הדרישה לעובדים איכותיים הבקיאים בטכנולוגיות מתקדמות רק תלך ותעלה. ביקוש זה הוא כלל עולמי שכן במדינות רבות מבינים כיום את החשיבות של ייעול העבודה הארגונומית והתאמתה לאתגרי המאה ה – 21. לתפקידי הטכנאי מקום חשוב בשרשרת ייעול זו והם יכולים להשתלב במגוון של אפיקי תעסוקה. בין היתר הם משתלבים בחממות מסחריות, חברות ביוטכנולוגיה, מועצות מקומיות ביישובים כפריים ועוד.

 

מסלולי הלימוד


חשוב לציין כי כיום לא קיים מסלול לימודים ייעודי לתפקיד טכנאי חקלאות. המעוניינים להשתלב בתפקיד זה יכולים לבחור בין כמה אפשרויות לימוד, שלאחריהן ניתן להשתלב במקצוע. בין היתר קיימות תכניות לימודי תעודה או תארים אקדמיים בתחומים רלבנטיים.

 

קורסים בתחום החקלאות: מוסדות לימוד שונים מציעים קורסים ותכניות לימודי תעודה בתחום זה. במסגרת הכשרות מקצועיות אלה ניתן לרכוש ידע ממוקד אודות תהליכים מקצועיים, ציוד וטכנולוגיות שבהם משתמשים עובדים בענף. רבין מן הקורסים מתמקדים בתחום המיכון, ובהם ניתן להכיר מקרוב את הציוד הממוכן ומרכיביו כגון מנועים, צמיגים, שמנים ומערכות הנעה. כמו כן, מתוודעים לשיטות דישון, ריסוס, ריתוך ועוד. נוסף על כך, ישנן הכשרות שבהן ניתן להתמקד בתחום האקולוגיה והקיימות, ולהכיר שיטות עבודה ירוקות.

 

תואר בחקלאות: לימודי חקלאות הם מסלול אקדמי לתואר ראשון שפותח בפני בוגריו מגוון הזדמנויות בשוק העבודה, בין היתר לתפקידי טכנאים. במהלך התואר לומדים לעומק על תהליכים במדעי הצמח ומדעי בעלי החיים, עוסקים בסוגית סביבתיות ובמשאבי טבע ומזון וכן מתוודעים להיבטים בביוטכנולוגיה, כלכלה וניהול של משאבים. בתכניות הלימוד הסטודנטים יכולים לבחור מגמות והתמחויות בענפים כגון ביוטכנולוגיה, אגרואקולוגיה, בריאות צמחים, מדעי העלי החיים, מנהל שטחים, שמירת טבע ועוד. בתואר גם שמים דגש משמועתי על התפתחות התחום במאה ה – 21 תוך בחינת מרכיבי חדשות וטכנולוגיה. הסטודנטים לומדים על שיטות חדשניות ויעילות להגברת ייצור, על טכניקות להגברת יעילותם ואיכותם של חומרי גלם, על השבחת זנים וכן על סוגיות אקולוגיות בשמירת הסביבה. מטרת נושאים אלה היא לאפשר לסטודנטים לרכוש כלים לניהול רווחי של פעילות מחקרית או משקית שבה בעת מסייעת לשמירה על הסביבה ומשאבי הטבע.

 

מתכונת הלימוד


כדי להשתלב בתפקיד זה ניתן ללמוד במסלולי לימוד שונים, חלקם לתואר וחלקם לתעודה (לא קיימים, כאמור, קורסים ייעודיים בתחום וכדי להשתלב בו מקצועית יש ללמוד מסלולים משיקים). אורך ההכשרות משתנה, לימודי התעודה נפרשים לרוב על פני כמה חודשים עד שנה אחת והם נערכים במסגרות גמישות שמתאימות ללוח הזמנים של העובדים. תואר אקדמי מתקיים בדרך כלל במסגרת לימודי יום מלאה, שבה לומדים ארבעה או חמישה ימים מלאים בשבוע. אורכו הוא בדרך כלל כשלוש שנים. כדי לסייע לסטודנטים בהטמעת החומר הנלמד משולבים בקורסים ובתארים תכנים פרקטיים כגון סיורים, התנסויות במעבדה ופרויקטים במחקר ופיתוח, שהם מכירים מקרוב שיטות עבודה וטכנולוגיות חדשניות.

 

קהל יעד


לתפקידי טכנאי חקלאות מתאימים אנשים בעלי חוש טכני מפותח וזיקה לעולמות הטכנולוגיה והמדעים. בתפקיד נדרשת עבודת צוות רבה וכן יחסי אנוש טובים, לצד יכולת התמודדות עם שינויים ותנאי לחץ, דיוק והקפדה על הפרטים הקטנים.


תפקידים אלה יכולים להתאים למתחילים שעושים את תחילת דרכם בתחום האגרונומי וכן גם לעובדים בעלי ניסיון בתחום בתפקידים משיקים כגון מפעילי ומתכנני מיכון, אגרונומים, יערנים, גנני נוי, עובדים במעבדות ועוד. גם בני קיבוצים ומושבים המעוניינים להתמקצע בתחום יכולים לקבל ידע וכלים רבים בהכשרות הללו.


מסלולי הלימוד השונים בתחום זה פתוחים לקהל יעד רחב של מועמדים, יש להדגיש כי תנאי הקבלה משתנים ממסלול למסלול. במסלולי התעודה יש צורך לרוב בידע וזיקה טכנית וכן תעודת בגרות מלאה או סיום 12 שנות לימוד, לפי שיקולי המוסד. בתכניות האקדמיות תנאי הקבלה גבוהים יותר וישנה דרישה לציונים גבוהים בבגרות ובפסיכומטרי.

 

אפשרויות תעסוקה


בפני בוגרי התכנית נפתחות מגוון של אפשרויות תעסוקה בתחומי החקלאות והביוטכנולוגיה. המשרות הנפתחות בתפקיד זה הן בדרך כלל במעבדות ביוטכנולוגיות, בחממות מסחריות גדולות, במשקים או במועצות המקומיות ביישובים במרחב הכפרי הישראלי. לרוב מדובר במשרות טיפול בניסויים ותהליכי מחקר ופיתוח, עבודות טיפוח בצמחים, ביצוע ניסויים, טיפול ותחזוקה במערכות השקייה ומים ועוד. תפקידים אלה כרוכים בעבודה במעבדה ולעיתים עבודה משולבת במעבדה ובשטח.


כדי להתקבל למשרות אלה נחוצה תעודת הטכנאי, לעיתים דורשים מן המועמדים גם תואר ראשון מתאים. בדרך כלל ישנה עדיפות לעובדים בעלי ניסיון אולם ניתן למצוא גם משרות המיועדות למתחילים. לרוב ישנה דרישה גם לידע בתחום המחשבים. לעיתים קיימת עדיפות לבעלי רישיון נהיגה על טרקטור.


הבוגרים יכולים לפתח הלאה את הידע המקצועי שברשותם באמצעות המשך ללימודי תעודה והכשרות נוספות. בין היתר באפשרותם ללמוד קורסים טכניים נוספים, כגון קורס טכנאי חומרים, קורס טכנאי כימיה, קורס טכנאי קירור, קורס טכנאי גנרטורים ועוד. קיימים גם קורסים לתעודה שיכולים לתרום לקידום הקריירה של העובדים בהם קורס גיאודזיה ומדידות, קורס אוטומציה תעשייתית, קורס משאבות ועוד מבחר הכשרות. בשוק הדינמי של היום מושם דגש על רב תחומיות ועובדים אשר שולטים במספר תחומי ידע יכולים לקבל יתרון ולהתקדם בתפקידם.


מוסדות


כאמור, לא קיים כיום קורס ייעודי להכשרת טכנאי חקלאות במוסדות הלימוד בארץ והתכניות מתקיימות בעיקר בחו"ל. עם זאת, קיימים מספר קורסים בתחומים משיקים, שעוסקים במיומנויות וידע החיוניים לטכנאי חקלאות.


המכללה הטכנולוגית רופין (עמק חפר): במרכז ההשתלמויות של המכללה מתקיים קורס מיכון חקלאי. המסלול מיועד למפעילים ותחזוקאים של ציוד ממוכן וציוד גד"ש (גידולי שדה) ובמהלכו לומדים כיצד לתחזק את הציוד באופן יעיל לצור מניעת תקלות. בין היתר עוסקים בסוגיות כגון חלקי מכונות, תחזוקת מנועים, הידראוליקה, כלים לעיבוד ואיסוף, שיטות דישון ומיכון מתקדם. הקורס כולל גם סיורים לימודיים בשטח. במוסד זה נערכות עוד שלל הכשרות בתחומים כגון טכנולוגיה, חשמל, מכונות ועוד לצד לימודי הנדסאי. בתחום החקלאי ניתן למצוא קורס דוגמי מי שתייה, קורס תכנון מערכות השקייה, קורס עובדי בריאות הסביבה ועוד.


המכללה האקדמית ספיר – המרכז ללימודי חוץ (שער הנגב, סמוך לשדרות): במרכז להשתלמויות מתקיים קורס אקו חקלאות, המיועד בין היתר לבני משקים, גנני נוי ובעלי אדמות המעוניינים להעמיק בסוגיות סביבתיות וקהילתיות. במהלך הקורס מתמקדים בתחום הפרמקלצ'ר, וסוקרים היבטים כלכליים ותפעוליים של גידול בר קיימא למען הקהילה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס טכנאי חקלאות?

רוצה לדעת יותר על קורס טכנאי חקלאות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד קורס טכנאי חקלאות