שלום, אני יודע שכרגע בוגרי המסלול להנדסת בניין במכללה זכאים לתואר בי טק ולא בי סיינס אך רשאים להירשם בפנקס המהנדסים. לדבריכם אין כל הבדל בין מהנדס בניין בוגר אונ' המוכרת ע"י המל"ג ובין בוגר של הנדסת בניין מסמי שמעון.. שאלתי היא, אז מדוע יש צורך באישור המל"ג אם מהנדס בוגר סמי שמעון רשאי לעשות ולחתום על כל מה שבוגר של אחת האונ' חותם? מה ההבדל? האם יש הבדלים בין הבוגרים? אם כן מה הם?
ס
סטודנט להנדסת בניין בסמי
ההבדל רק בשמות התארים
מיקי, ההבדל הוא רק בשמות התארים bsc מול btec בשורה תחתונה בסיום הלימודים, אם הייתי יכול להדגיש הייתי עושה זאת. כל הבוגרים של המחלקות להנדסת בניין ב: טכניון, בן גוריון, אריאל, סמי שמעון שווים!!! כולם בסיום הלימודים רשאים לחתום על תכניות של מבנים עד 4 קומות (שווה ערך להנדסאי) רק לאחר שלוש שנים ניסיון "חוזרים" הבוגרים שוב אל רשם המהנדסים עוברים מס' מבחנים ואז מקבלים אישור לתכנון מבנים ללא הגבלת קומות.
למה אריאל וסמי שמעון לא מקבלים bsc תשאל את המועצה להשכלה גבוהה(הכל פה עניין של כוח), איך תסביר זאת שבבן גוריון מקבלים BSC ועד לפני חצי שנה /שנה לא היה להם אישור בכלל להירשם בפנקס המהנדסים? דבר אחד שיכול לקרות הוא שבוגר BTEC שיהיה מעוניין להשלים לתואר שני בטכניון יתבקש לעשות השלמות, אך אני מכיר בוגר של המחלקה שהתקבל לתואר שני בטכניון ללא כל השלמות של קורסים. תזכור רק שהלימודים במחלקה מאוד קשים!!!
מ
מיקי
משמעות התואר בוגר סמי/בוגר אונ'
שלום רב, אני רואה שהשבתם לאנשים אחרים ולא לי... אשמח לקבל תשובתכם בנושא!
מ
מכללת סמי שמעון
הנדסת בניין
מיקי שלום, אין קשר בין המל"ג ולבין רשם המהנדסים והאדריכלים בישראל. בוגרי 4 המוסדות ללימודי הנדסת בניין (סמי שמעון,טכניון,בן גוריון ואריאל) רשאים בסיום לימודיהם להירשם בפנקס המהנדסים, בשלב זה כל הבוגרים רשאים לחתום על תוכניות של עד 4 קומות (שווה ערך להנדסאי) לאחר 3 שנות ניסיון פונים שוב לרשם המהנדסים ובהתאם לדרישותיהם מקבלים אישור חתימה ללא הגבלת קומות. גם בוגרי בי טק יכולים להמשיך לימודים לתואר שני, חלק מהבוגרים ידרשו בהשלמות וחלקם לא (תלוי באותו המוסד). ההבדל היחידי הוא בשם התואר. שיהיה בהצלחה