שלום, סיימתי את לימודיי בביולוגיה תואר ראשון ואני מחפשת כעת מה לעשות עם התואר. חשבתי לעשות תעודת gcp או cra. אשמח לדעת מה הכיוון הנכון יותר בשבילי? תודה, יעל
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
קורס הכשרה של מוניטורים לניסויים קליניים
היי יעל,
מאחר שאיני מכירה אותך, קשה לי לומר לך מה יכול להיות נכון עבורך אבל אנסה לתת לך מידע שיוכל לעזור לך להחליט. הקורס למעשה מכשיר בוגרי מקוצועות מדעיים לניהול ניסויים קליניים בבני אדם. מאחר שלמדת תואר ראשון בביולוגיה את יודעת שיש עשרות ויותר תחומי מחקר בביולוגיה ומדעים ואני חושבת שהשאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא איזה תחום מדעי מעניין אותך. ניסויים קלינים מתרכזים בצרכי רפואה (תרופות בעיקר, אמצעים טכנולוגיים רפואיים ועוד) - אם זה משהו שאת רואה את עצמך עושה בעתיד, אין סיבה שלא תלמדי בקורס הזה.
יחד עם זאת, חשוב לציין כי כל עולם המחקר נפתח בעיקר בתואר שני ומעלה ועל כן אולי הייתי ממליצה לך ללכת לקורס הזה אחרי שחווית מחקר שעשית בעצמך (לא מחקר קליני אבל עיסוק במחקר באופן כללי) ואז תוכלי להשתמש בידע הזה באופן ישיר להמשך הקריירה שלך.
בסופו של דבר, לדעתי כל קורס שמעשיר ומפתח אותך מקצועית הוא כיוון טוב. צירפתי בתחתית ההודעה קישור למאמר עם מידע נוסף על הלימודים.