שלום, אני שוקלת כבר זמן מה לעשות הסבה מקצועית ומחפשת את התחום המתאים, הן מבחינת השכר והן מבנחינת מציאת עניין בתחום וכמובן, ביקוש מספק בשוק העבודה. יש לי השכלה ונסיון רב בתחומים הלוגיסטיים. אני מתעניינת בני מישורים: 1. קורס תכנות - (בדקתי במכללת היי-טק הרצליה) - מתכנת dot.com - קורז של שנה, יקר, אך ברור שיש מחיר להצלחה 2. קורס למיישמי אורקל - הקורס קצר יותר וזול יותר.
הפחד הגדול וההתלבטות הרבה הן מה יהיה אחרי שאסיים? האם אצילח למצוא עבודה בזה? ניסיתי לראות במודעות דרושים למיניהן, אבל קשה מאוד להבין משהו, כל עוד אין לי את ההשכלה הזאת. מה שברור, שבכל תחום נדרש נסיון, השאלה, מה הם סיכויים הריאליים שלי והאם התחומים שחשבתי עליהם באמת "שווים" את ההשקעה?
ש
שני יונגר
התלבטות
שלום עדן,
ראשית תודה על פנייתך ובהחלט אני מבינה את מצבך המבלבל. עם זאת, אני לא אוכל לומר לך מה נכון עבורך, אך אני רוצה להציע לך הצעה לצורת חשיבה על הדברים.
כאשר מחליטים לשנות כיוון בחיים ולעזוב תחום מקצועי מסויים ולעבור לתחום חדש לחלוטין חייבים לקחת בחשבון גם את הירידה בשכר ובתפקיד מכיוון שמתחילים כמעט מההתחלה. וזה לא פשוט להרבה אנשים להתחיל מחדש ולחזור מעט אחורה. עם זאת אם המקצוע החדש הוא מה שאת הכי רוצה לעשות ואת יודעת לאן את רוצה להגיע באמצעותו אז למרות הירידה זה מאוד כדאי. כמובן שזה כדאי גם אם תאהבי את מה שתלמדי ותגלי שזה באמת מה שרצית גם אם את לא בטוחה ממש היום.
החלק השני שאני רוצה שתשקלי אותו הוא מה שעשית עד היום. תחום הלוגיסטקיה מציע אפיקי תעסוקה מסוגים שונים ובחלקם גם ניתן להשתכר בכבוד במיוחד בכל הנוגע לייבוא וייצוא ומחפשים הרבה מאוד עובדים עם ניסיון בתחום. אולי כדאי להתעמק קצת יותר בתחום הנוכחי שלך ולהגיע בתוכו לתפקידים גדולים יותר ומעניינים יותר.