שלום, קודם כל סליחה על האריכות,אבל היא חשובה לצורך השאלה. סיימתי לימודים בהנדסת תעשיה וניהול לפני כחצי שנה,מאז אני בבית. במהלך הלימודים עברתי תאונת דרכים,כתוצאה מהתאונה נפגע לי הדיבור, הדיבור שלי מובן,אבל כשאני מדבר משפטים ארוכים קשה לי ונשמע שההברות שלי יוצאות מהאף.
בשיחה עם חבר טוב שלי הוא נתן לי נק' למחשבה, לחשוב אם באמת התחום לימודים שלמדתי מתאים לי ואם אני רואה את עצמי עומד ומדבר מול אנשים , בעיקר בעקבות התאונה. אמרתי לו ואני גם חושב כך אישית,התחום העבודה בתעו"נ הוא רחב ולכן לא בכל עבודה אני אהיה חייב לדבר מול אנשים לאורך יום עבודה. מהיכרות שלי איתו הוא המליץ לי לבדוק את תחום ה-QA, בדקתי והתברר לי שמעבר לעלות שהיא לא זולה, במודעות הדרושים בהם הסתכלתי דורשים נסיון ושני חברים שלי שלמדו את זה, אחד לא מצא עבודה בתחום והשני חיפש עבודה שנה. החבר שלי אמר שאני תמיד יכול להתחיל לעבוד בפרויקטים אצל מפתחים, לפרסם מודעות ברשת שאני מחפש פרויקט מעניין ומוכן לעבוד ללא תשלום, או בעלות מזערית ואז זה יתן לי את הנסיון הנדרש. אני אמנם לא הכי מכיר את התחום,אבל קשה לי להאמין שמישהו יקח בודק ללא נסיון,אלא אם כן מדובר במכולת :), אני אשמח לתובנות בעניין, האם שווה ללמוד את התחום בהתחשב בזמן,עלות ברקע הנ"ל תודה
ש
שני יונגר
לא לוותר כל כך מהר על התעו"נ
שלום אלי,
קודם כל אני רואה שאתה מתעלם לחלוטין מ-4 שנות הלימוד שעברת כבר ככל הנראה בהצלחה. בתחום התעשיי וניהול יש מגוון רחב מאוד של תפקידים שחלקם עוסקים גם בייצור כיודע לך ושם לא חייבים לדבר כל היום על כל מיני אנשים.
מכיוון שהדיבור שלך נפגע הצעתי אליך היא לציין זאת מפורשות במעמד חיפוש מקום עבודה, כך גם אני ממליצה תמיד למי שמגמגם בצורה כרונית ונתקל בקשיים במעמד של ראיון עבודה.
כדאי מאוד שתלך לחברות כ"א ותנסה להעזר בהם כדי למצוא עבודה שהיא back office שתוכל למצוא בה מקום לביטוי של הכישורים שלך מהתואר.
תחום הQA כבר שנים אינו נחשב לתחום מכניס במיוחד ואני לא בטוחה שזה באמת בשבילך, לרוב בתפקידים הבאמת מעניינים בתחום מיועדים לאנשי מחשבים מוכשרים מאוד שיודעים למצוא תקלות תוכנה ברמות הגבוהות וחבל לך לחזור אחורה ולהעתלם מהיעד שכבר רכשת.
אני חושבת שלא כדאי שתוותר על התחום שלך נכון להיום רק תוותר על תפקידים הדורשים הצגת מצגות או הרצאות ארוכות, אתה גם לא חייב לעבוד כמנהל ובחלק מהתפקידים תוכל למצוא נישות שבהן כמות השיחות עם אנשים בסביבת העבודה קטנה יחסית.
יותר מהלכ אני מאחלת לך שתלמד שלא להיות מוגבל בגלל התוצאה של התאונה ותגלה כי בסופו של דבר היכולות שלך כעובד הן החשובות ביותר.