ליועצי הפורום שלום רב! שמי שרית ומזה זמן רב אני מובטלת. נכון לעכשיו אני מעונינת לעשות הסבה מקצועית שעשויה לעזור לי ולחלץ אותי מהמצב המייאש והמתסכל של חוסר תעסוקה. הבעיה היא שאני מתלבטת בין שני תחומי לימוד שונים שדי קוסמים לי תחום הלימוד הראשון שמאד מאד מעניין אותי לעסוק בו הוא תחום האנימציה התלת מימדית ואילו התחום השני שגם כן אני מוצאת בו עניין הוא תחום לימוד של תכשיטנות בחרוזים. מאחר שאני מאד מעוניינת לעבוד מהבית שכן זוהי השאיפה שלי הכי גדולה ברצוני לדעת באם וניתן לעבוד מהבית הן בתחום האנימציה התלת מימדית והן בתחום התכשיטנות בחרוזים ובאם ואוכל להתפרנס טוב מלעסוק בתחומים אלו באופן אישי פרטי קרי מהבית. ובכלל חשוב לי מאד לדעת באם ושני התחומים האלו מבוקשים בשוק העבודה היום ורצוי כמובן שאני אדע איזה מבין שני התחומים מבוקש יותר היום בשוק העבודה על-מנת שאני אוכל לדעת מה משתלם לי יותר ללמוד. דרך אגב אני מתגוררת באיזור חיפה ולפיכך אשמח לדעת על מוסדות לימוד טובים באיזור חיפה שדרכם ניתן ללמוד את התחומים הללו. אנא עזרו לי בקבלת ההחלטה שכן אני מאד מאד מיואשת ומתוסכלת מהמצב שאני מצויה בו מזה זמן רב על-מנת שאוכל לצאת לדרך חדשה ואצליח בה. שכן אני כבר כמהה לשינוי המצב הזה. מחכה לתשובה בהקדם האפשרי שכן אני מעונינת כבר להתחיל ולעסוק במשהו חדש שישנה את חיי ויכניס בהם עניין ותכלית ויעשה לי טוב מכול הבחינות. שכן קצתי בחיים ללא תכלית ועניין. בתודה ובברכה על הקדשת הזמן ובכבוד רב, שרית.
ש
שני יונגר
לימודי אנימציה וגרפיקה או תכשיטנות
שלום שרית,
אתחיל בשני המקצועות שאת מתלבטת ביניהם: תשכיטנות היא תחום של עצמאיים בעיקר מה שתלו מאוד בך אם תצליחי להפוך לעסק רווחי או לא. לגבי אנמציה, אם היא מגיעה ביחד עם כישורים נוספים בתחום הגרפיקה למשל או בניית אתרים היא יכולה להיות מעולה. מה שכן הכל פה עניין של כישרון נטו, אם את טובה תהיה לך עבודה טובה ואם את בינונית אולי לא תעבדי בכלל. לכן אני חושבת שאם כבר הולכים לכיוון של אנימציה אז ללכת על תחום רחב יותר ולא רק על התחום הצר של התלת מימד. בעתיד תוכלי להתמקד ולהתמקצע בתחום בודד בהתאם למה שתאהבי לעשות ובעיקר בהתאם למה שתוכלי לעבוד בו ולהשתכר בו בכבוד.
אי חושבת שכדאי מאוד שתלכי על תחום האנימציה בשילוב עם גרפיקה ועוד קורסים נוספים אולי עריכת ווידיאו, יכול להיות מעולה. בתחומים הללו יש הרבה מאוד כסף, אם עובדים נכון.
לגבי מוסדות לימוד, אינני יכולה לומר לך היכן הכי טוב ללמוד, אך להלן מספר אפשרויות שתוכלי להתלבט ביניהן: מכללת תלתן, קווים, ג'ון ברייס, היחידה ללימודי המשך בטכניון.
בברכה, שני
נ
נגה מHackerU
אנימציה וגרפיקה
היי שרית, ציינת שני תחומים שונים מאוד שדורשים כישרון ויצירתיות, אני אנסה להסביר לך קצת על אנימציה וגרפיקה. אנימציה וגרפיקה הם תחום שהתפתח המון בשנים האחרונות. את בהחלט יכולה לעבוד כעצמאית אבל חשוב שיהיו לך קשרים טובים כדי לפתוח דלתות ולהכיר לקוחות. יש שני קורסים שאת יכולה לעשות, קורס עיצוב גרפי או קורס אנימציה בתלת מימד. בהצלחה.