שלום לכולם , אני רוצה לברר אם תחום הנהלת חשבונות הוא תחום שמועסקים בו גברים , והאם לא קשה לגבר להתמקצע בו ?? כי בלוח דרושים , למרות שיש הרבה עבודה בתחום , אבל המעסיקים כפי שאני רואה מעדיפים בחורה על פני בחור !! האם עובדה זו נכונה , כי הרי אני בינתיים עושה קורס הנהלת חשבונות סוג 1+2 , והופתעתי גם לגלות שכמעט 92% מהסטודנטים שלומדים איתי הן בנות . מה אתם אומרים ???
ש
שני יונגר
לימודי הנהלת חשבונות
שלום,
המקצוע הוא בהחלט נתפס כמקצוע נשי, אך יש גם גברים העוסקים בו. אחת הסיבות בגללן הוא נחשב נשי היא העובדה כי השכר בדרך כלל לא גבוה בתחום הנה"ח. מה שכן יש לך אפשרות להמשיך את הלימודים ולהתקדם. כך שאם תרגיש שאתה לא מצליח להיכנס לתחום רק בשל היותך גבר, כדאי מאוד שתמשיך את הלימודים לתעודות מתקדמות יותר, שם גם אחוז הגברים אמור לעלות.
למשל הנה"ח סוג 3 היא כבר עניין של גברים ונשים יחד, והיא תחום מאוד לא פשוט.
עוד שאלה
בטח שאני לא רוצה לעצור רק על סוג 1+2 , אני רוצה להמשיך לסוג 3 ואפילו יועץ מס או חשבונאי בכיר מדופלם . אבל לפני שאני הולך להמשיך לסוג 3 או איזשהו קורס אחר אני רוצה קודם להתנסות בעבודה בסוג 1+2 , אז אם אף אחד לא מקבל אותי בסוג 1+2 לפחות להתנסות בעבודה (האם יש מקרה כזה??) ועוד משהו !! העבודה עצמה בהנהלת חשבונות כפי שאני יודע היא לא עבודת מזכירה כפי שרובם אומרים , היא עבודה שמצריכה אחריות רבה , אז לא יודע מה זה קשור אם התחום לגברים או לנשים !!!