הבנתי שהנדסאי בניין הרבה בשטח העבודה. מה שאני לא מבין זה האם הוא ממש עובד עם הפועלים או מפקח עליהם מסובב לידם ואומר להם מה לעשות ע"פ שיקוליו ההנדסאיים? בנוסף, האם הנדסאי הבניין מגיע לאתר העבודה בשעות המוקדמות כמו הפועלים (שכידוע עובדים עוד לפני הזריחה מטעמי חום) או שלהנדסאי יש יותר "כבוד" ומגיע לאתר הבנייה בשעות נוחות. יש אפשרות כלשהי לדבר עם סטודנטים שנמצאים בסוף הלימודים או עם הנדסאי בניין בעלי תעודה כבר?
כמה מכינה אקדמית תעזור לפני הלימודיים המעשיים?
מאוד מעניין אותי התחום הזה ויש לי המון שאלות , אשמח אם תהיה אפשרות לדבר עם בעלי ניסיון בפלאפון.
ר
רינת שגיא
אופי העבודה - הנדסאי בניין
אילן שלום רב, בכדי לדבר עם בעלי ניסיון כדאי לך מאוד להגיע לאחד מן הימים הפתוחים המתקיימים במכללות השונות במהלך חודש ינואר-פברואר. בלימודי הנדסאי בניין קיימים שני מסלולים - ניהול הבנייה ותכנון מבנים. עקרונית מסלול תכנון מבנים מתמקד יותר בתכנון המבנה, חישובי כמויות, עומסים, קונסטרוקציות, בעוד שניהול הבנייה הוא למעשה ניהול פרויקט הבנייה בשטח, קשר עם הספקים השונים המגיעים לאתר, וניהול לוחות זמנים. אופי העבודה משתנה מעט מפרויקט לפרויקט וממעסיק למעסיק. אם הפרויקט הוא קטן ממדים אזי ההנדסאי נוגע ביותר תחומי פעילות מאשר כאשר הפרויקט גדול. מכינה קדם אקדמית מיועדת להמשך לימודים אקדמיים. במידה שאין בידך את נתוני הכניסה להנדסאים מומלץ להשלים בגרויות או להשתלב בלימודי קדם הנדסאים (מכינה טכנולוגית). בהצלחה!