האם צריך פסיכומטרי ללימודי האלה? ועוד שאלה - האם משם אני יכולה להמשיך לתואר אדריכל?
ר
רינת שגיא
קבלה ללימודי אדריכלות באריאל
קרן שלום רב, בכדי להתקבל ללימודי הנדסאי אדריכלות באריאל יש לעבור מבחן מיון + ריאיון, זאת מעבר להצגת תנאי הקבהל הנדרשים מכלל המועמדים ללימודי הנדסאים. אין צורך בציון פסיכומטרי. ניתן להמשיך לתואר באדריכלות בחו"ל - לצערנו בארץ לא ניתנות הקלות ללימודים אקדמיים בתחום לבוגרי הנדסאים. בהצלחה!
ק
קרן צוגמן
אז בעצם מה אני יכולה לעשות עם תעודת הנדסאי?
אז בעצם במה אני יכולה לעשות עם תעודה זו? או שזה תואר?
וכמה שנים הלימודים? ומה סכום הלימוד?
וגם האם יש איזשהו מתן עזרה לימודית לכאלה שהובחנו עם קשיי למידה?
ר
רינת שגיא
דיפלומת הנדסאי
שלום קרן, דיפלומת ההנדסאי היא תעודה בעלת תוקף ממשלתי. להנדסאים יש במגזר הציבורי סקאלת שכר לפי דרגות. גם במגזר הפרטי יש להם כמובן ערך רב, שכן הם כוח האדם שלמעשה מניע את התעשייה, מעל לכוח האדם שאינו משכיל, ומתחת או לצד מהנדסאים. בתחום האדריכלות ועיצוב הפנים, תוכלי למשל למצוא הנדסאים בוועדות תכנון ובנייה, או באגפי רישוי ברשויות מקומיות. לימודי האדריכלות נמשכים שנתיים וחצי - במידה שהמסלול הוא לימודי יום. גובה שכר הלימוד עומד על כ- 8,000 ש"ח לשנה (לא כולל אגרות למבחני מה"ט). אם את חיילת משוחררת (עד חמש שנים מהשחרור), את זכאית למימון שכר הלימוד (שהוא המרכיב העיקרי בתשלום למוסד הלימודים) של 100%, לשנתיים. המימון מגיע ממשרד הביטחון, ואינו על חשבון הפיקדון. לפני מספר שבועות אושר בקרן להכוונת חיילים משוחררים החזר על אבחונים לבעלי לקויות למידה, וההקלות שמגיעות לך יישקלו על סמך תוצאותיו. בשורה תחתונה צריך לזכור כי יהיה עלייך להתחרות בשוק העבודה מול מבקשי עבודה אחרים, ולכן על לקות הלמידה להיות כזו שלא תפריע לך לבצע את העבודה הנדרשת. לאור כל השאלות שהעלית פה, אולי כדאי שתשקלי פנייה להכוון לימודי-תעסוקתי. מכוני הכוון כאלו קיימים לרוב במוסדות הלימוד, וכן כגופים פרטיים. בהצלחה!
ק
קרן צוגמן
מה זה בדיוק הכוון לימוד תעסוקתי?
ר
רינת שגיא
הכוון לימודי תעסוקתי
שלום קרן, הכוון לימודי תעסוקתי הוא תהליך התייעצות עם אנשי מקצוע בתחום הפסיכולוגיה התעסוקתית, שעל סמך שיחה איתך, מענה על שאלון ואיסוף מידע ממך על תחומים שמעניינים אותך, תחביבים וכד', מוצעים לך תחומי עיסוק שונים, והאופן שבו את יכולה לצבור את הידע הנדרש בכדי לעסוק בהם. בהצלחה!