אני בן 25 וסיימתי השבוע מכינה ייעודית למכללה למנהל בתחילה רציתי ללמוד מנהל עסקים באחת מההתמחויות סטנדרט רק בשביל שיהיה תואר ובשביל ״לרכוש כלים״ בסיום המכינה גיליתי שיש לי יכולות לימוד גבוהות והגעתי למסקנה שאני רוצה תואר המקנה מקצוע ומועיל יותר בהמשך האופציות העומדות לפני הן מנהל עסקים בהתמחות חשבונאות או כלכלה בהתמחות שמאות מקרקעין על שתי המקצועות אי אפשר לומר שאני אוהב אותם או מעדיף אחד על השני והשיקול הוא נטו מה יועיל יותר, יכניס יותר, ויתן יותר כלים להמשך (אני בא ממשפחה של עצמאים- הובלות ומסעדנות) בנוסף, מכיוון שאני כבר בפורום חשבונאות אשמח לדעת אם אפשר להתחיל את הסטאז בשנה השנייה/שלישית/רביעית וכך לקצר את משך התהליך תודה לעוזרים
מ
מיכה
בחירת מקצוע
ראיית חשבון ושמאות מקרקעין שני מקצועות מוגנים ע"י חוקים ורגולציה - כל חברה חייבת להוציא דוחות מבוקרים ע"י רו"ח, כל חברת נדל"ן או עסקת נדל"ן נעזרת בשירותים של שמאי מקרקעין. אבל לשני המקצועות יש רישיון מקומי בלבד. רו"ח ישראלי לא יכול לחתום על דו"ח בחו"ל (חייב להיות במסגרת פירמה בינלאומית). מדובר בחסרון משמעותי בשוק גלובלי. צריך לקחת את זה בחשבון כי המסלולים ארוכים ויקרים. ראיית חשבון הוא מקצוע פחות נישתי ולכן עדיף. חשוב להבין שעיסוק של רו"ח זה ביקורת, הרבה אנשים לא מבינים את זה וסובלים מאוד אחר כך.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום דו,
אתחיל דווקא מהסוף ואומר כי עד כמה שידוע לי, לא קיימת אפשרות להתחיל את ההתמחות לפני סיום הלימודים אך זה משהו ששווה לבחון מול מוסד הלימודים בו אתה לומד - יכול להיות שקיימים מקרים יוצאי דופן.
לגבי בחירת המסלול, מנהל עסקים וחשבונאות הם תחומים מעט יותר כלליים מכלכלה ושמאות מקרקעין ולכן, אם אתה מחפש משהו שיאפשר לך לפנות למגוון כיוונים שונים בסיום הלימודים הייתי בוחרת במסלול הראשון. עם זאת, בשמאות מקרקעין ניתן לעבוד גם כעצמאי (אפשר לומר שבעיקר כעצמאי) ולכן, כמי שמגיע ממשפחה של עצמאיים, אם אתה מחפש להמשיך באותו כיוון המסלול השני דווקא יותר מתאים.
היות ואני לא מכירה אותך באופן אישי, קשה לי לומר לך איזה מסלול יתאים יותר ולכן אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך.