סיימתי לימודי ראית חשבון בהצלחה והתחלתי את ההתמחות בביקורת פנימית, ונראה לי שעדיף לעבור לתחום נוסף עוד במהלך ההתמחות (לא רואה את עצמי מבקרת פנימית בלי לנסות תחומים שיותר מושכים אותי - וגם המשכורת לא מאד גבוהה), רציתי לשאול לאיזה תחום משתלם לי לפנות: ביקורת IT - האם אני צריכה ללמוד עוד בשביל זה או שלימודי החשבונאות מספיקים בשביל להתקבל כסטאז'רית, או לחשבונאות -ביקורת חיצונית. ואיזה מקצוע "שווה" יותר בשוק - מבחינת המשכורת והשערים שהוא פותח (- מקצועות קשורים שאפשר להתקדם אליהם)
מ
מיכה
המשך התמחות
זו שאלה חשובה מאוד. כלל האצבע אומר שמהתמחות בביקורת החיצונית אפשר להגיע לכל תפקיד (חשבות, יעוץ כלכלי, ביקורת פנימית, יעוץ מס, ביקורת IT, יעוץ ניהולי ועוד). מכל שאר התמחויות קשה מאוד לעשות מעבר לתחום אחר ולכן חשוב מאוד לפחות שנה אחת לעשות התמחות בביקורת החיצונית. כיום יש ביקוש למתמחים בביקורת החיצונית במשרדים הגדולים ולכן אני ממליץ בחום לנצל את ההזדמנות. ביקורת IT זו נישה, התחום הזה פתוח בפני כולם (כלכלנים, עורכי דין, בוגרי ניהול ובוגרי תעשייה וניהול וכמובן רואי חשבון), לרו"ח יש יתרון קטן בתחום של ביקורת מערכות מידע. שורה תחתונה ההמלצה לנצל את ההתמחות לביקורת חיצונית משם כל הדלתות פתוחות. חשוב מאוד שיש הבדל בין שוק המתמחים לבין שוק רואי חשבון. כיום יש ביקוש גדול למתמחים אבל ביקוש נמוך יחסית לרואי חשבון והמשכורות עדיין נמוכות ולכן חשוב להכין את עצמך לכל תרחיש באמצעות צבירת ניסיון בביקורת החיצונית.
נ
נועה סטרוז
התמחות בראיית חשבון
שלום שיר,
עד כמה שידוע לי, ביקורת חיצונית תפתח בפנייך יותר אפשרויות בעתיד. אם תבחרי בתחומים יותר ספציפיים יהיה לך קשה יותר לצאת החוצה לאחר מכן או להתקבל למקצועות שהם כלליים יותר או בתחומים אחרים. קחי בחשבון כי בתחומים שאינם ביקורת חיצונית, ברוב המקרים תדרשי לעבור הכשרות נוספות (קצרות יותר או פחות) כדי להשתלב בצורה הטובה ביותר בתחום.
אני ממליצה לך להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ונציג מטעמנו יחזור אלייך בהקדם כדי לסייע לך במידה ויש לך שאלות נוספות.