שלום , אני רוצה לדעת האם תעודת הנהלת חשבונות של יועצי מס נחשבת ? זה נקרא הנהלת חשבונות בכיר, זה יותר מהנהלת חשבונות סוג 1+2 וכולל גם חומר שלא לומדים במסלול של הנהלת חשבונות סוג 1+2, מסלול פרקטי. (נתנו לי לדבר עם ראש התוכנית במכללה שבה מלמדים את המסלול הזה והוא הסביר לי בדיוק מה זה אומר). בחיפוש משרות כתוב תעודת הנה"ח סוג 1+2 / הנה"ח סוג 2
לפי מה שאמרו לי בחיפוש משרות זה לפי השיטה הישנה לפי מה שמוכר מטעם משרד התמ"ת, אבל אם למדתי את זה ויש לי את הידע והתוכן זהה אז יכולה להיות בעיה בקבלה למשרה שכתוב בה הנה"ח סוג 1+2?
נ
נועה סטרוז
תעודה של יועץ מס ועבודה בהנהלת חשבונות
שלום לירן,
אני חושבת שיש קצת בלבול - ייעוץ מס הוא מסלול שונה לחלוטין מהנהלת חשבונות והוא פונה אך ורק לבוגרי הנהלת חשבונות 1+2. האם הכוונה שלך היא שהתעודה שלך היא מטעם לשכת יועצי המס ולא מטעם התמ"ת? עד כמה שידוע לי, ברוב מקומות העבודה מבקשים לראות תעודה מטעם התמ"ת (לא מדובר במסלול ישן כפי שציינו בפנייך אלא קיימים שני מסלולים). אני ממליצה לך לבקש התחייבות לכך שמדובר באותו מסלול פשוט עם הכרה מטעם גוף שונה ושהדבר לא אמור בפני עצמו לפגוע בסיכויי הקבלה שלך למשרות כאלו ואחרות.
בברכה, נעה
ל
לירן
הנהלת חשבונות בכיר -תעודה של יועצי מס
התכוונתי לתעודת הנהלת חשבונות בכיר מטעם לשכת יועצי המס, לא ייעוץ מס. יש להם גם את המסלול הרגיל של הנהלת חשבונות סוג 1+2 ואת המסלול הנ"ל שהוא יותר פרקטי .
מ
מיכה
הנהלת חשבונות
כדי להיכנס לתחום פחות חשוב שם של הקורס או מוסד לימודים (לעומת תואר באוניברסיטה בהנה"ח בדרך כלל אין תנאי קבלה ולכן זה לא רלוונטי היכן למדת), יותר חשוב להציג בראיונות עבודה ידע בסיסי, סקרנות, יכולת לעבוד עם תוכנות שונות (כולל אקסל) ורצוי מאוד אנגלית. בהמשך, קידום בתחום של הנה"ח קשור אך ורק לניסיון. לסוג 1 פעם היה ניתן לגשת לבחינה ללא קורס, לא יודע מה קורה היום ובכל מקרה זה פחות חשוב.
נ
נועה חזן
קורס מנהלי חשבונות בכירים
שלום לירן,
יש מקומות שבהם הקורס יהווה עבורך יתרון וסביר להניח שבכל מקום, אם את ומועמד או מועמדת עם הנהלת חשבונות רגיל תתמודדו על אותו התפקיד את זו שתקבל אותו (כל עוד זה השיקול היחיד כמובן). קחי בחשבון שצריך ניסיון של 5 שנים ומעלה בתחום כדי להשתלב במסלול. הוא אכן מעמיק את הידיעות שלך בתחום אך נמשך כשנתיים שזה שיקול משמעותי גם כן. תוכלי לקרוא יותר על המסלול המאמר שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה.
ספרי לימוד
שלום לך רציתי לשאול אם את צריכה את הספרים שלמדת בהם? מתי סיימת את הלימודים? אני עושה את הקורס הזה ועדיין לא יודיע אם זה ברמת הנהלת חשבונות סוג 2 או סוג 3 או סוג 3 ראשי. היה לכם שאלות מורכבות קשות?