שלום רב, אני חושבת על לימודי חשבונאות. אני כרגע מתקבלת גם לעברית וגם לאת"א. בתיכון אהבתי מתמטיקה (למדתי 4 יחל והייתי טובה במקצוע) ויש לי פסיכו גבוה ובגרות ממוצעת. מה שהייתי רוצה לדעת זה כמה הלימודים באמת קשים לאנשים עם רקע דומה לשלי. ובנוסף האם שווה לחכות שנה לאוקטובר 20 בשביל הרפורמה שהולכת להיות עכשיו בלימודי החשבונאות?
נ
נועה סטרוז
לימודי חשבונאות
שלום תהילה,
אתחיל דווקא מהסוף - אם הרפורמה תתאים לך ואת יודעת בוודאות שהיא הולכת להיכנס לתוקף באוקטובר 2020 ואיך ממהרת (אני מניחה שאת צעירה) אין סיבה שלא תמתיני - קחי את השנה כדי לעבוד ולטייל.
לגבי הקושי - מדובר במשהו אוד אישי. מה שיהיה קשה לך יכול להיות מאוד קל עבורי וליהפך כך שמבלי להכיר אותך באופן אישי קשה לי לומר לך אם יהיה לך קל או קשה - אם התחום מעניין אותך, על פניו הנתונים שלך מספיק טובים כדי שתעברי בהצלחה את המסלול.
בברכה, נעה
מ
מיכה
צבירת ידע וניסיון
חשוב להתחיל לצבור כמה שיותר מוקדם. כך התשואה על ההשקעה תתקבל מוקדם יותר. חשבונאות לא קשה, חשבונאות מתישה. עם רקע שלך אין שום בעיה לעבור את הלימודים, החיסכון בעקבות רפורמה לא יהיה משמעותי (חצי שנה קצר יותר). הדבר היחיד שאולי תחסכי זה תשלום על שנת ההשלמה. אבל עדיין יהיו קורסי הכנה לבחינות הסופיות כך שאני לא חושב שמדובר בחיסכון משמעותי. כמו כן, יש לקחת בחשבון מצב של אי וודאות בשוק בעוד כ- 4 שנים,לאור אי הוודאות עדיף לסגור התמחות במשרד גדול כמה שיותר מוקדם.